Messi i Ibra estan a punt

Per primer cop des de les lesions van completar la sessió

L'argentí ha jugat sis clàssics i ha fet sis gols, quatre a casa

6
gols
ha fet Messi al Madrid, la mateixa xifra de clàssics que ha disputat.

El compte enrere ja s'ha acabat. Avui és el dia del clàssic contra el Real Madrid i ahir el Barça va rebre la millor notícia que es podia donar en aquests moments. Tant Messi com Ibrahimovic estan a punt pel gran duel que ha de permetre al conjunt de Pep Guardiola recuperar el lideratge en la lliga i deixar molt clar als madridistes que la distància futbolística que els separa és abismal. Per primer cop des que es van lesionar, tots dos van completar l'entrenament al mateix ritme que els seus companys i ho van fer sense aparents problemes.

Divendres van començar a participar amb el grup en algunes fases de la sessió. L'últim entrenament serà avui a dos quarts de dotze i serà després quan Pep Guardiola decidirà si els fa jugar d'entrada en el duel contra el Madrid. El tècnic confia en tota la plantilla, com ja va quedar demostrat en el partit contra l'Inter, en què Messi i Ibra van asseure's a la banqueta malgrat que era un enfrontament de vital importància, però si tots dos ja estan en condicions de jugar tenir-los com a suplents seria donar un avantatge innecessari a l'etern rival. Guardiola, però, vol ser prudent. És cert que ja van poder completar l'entrenament però també ho és que arriben molt justos al partit –sobretot Messi– i que sempre hi haurà un lleuger risc de recaiguda, amb tot el que això implicaria ara que s'aproxima el mundialet de clubs. Les ganes de tots dos per ser en el clàssic no influiran en la decisió del tècnic, que com sol fer es basarà en l'opinió dels metges i les sensacions dels jugadors, els quals, siguem clars, segur que estan molt motivats amb la possibilitat de reaparèixer amb l'equip contra el conjunt madridista.

Messi, clau i Ibra, expectant

. Partits com els Barça-Madrid estan fets per a futbolistes com l'argentí, que sempre se sol envalentir quan li toca enfrontar-se a l'etern rival dels blaugrana. Des que va fer el salt al primer equip, Messi s'ha enfrontat sis vegades al Real Madrid, amb un balanç de tres partits guanyats, un d'empatat i dues derrotes, ambdues al Santiago Bernabéu. No sap què és perdre en els partits que ha jugat al Camp Nou. Les xifres golejadores també són espectaculars, ja que Messi els ha marcat sis gols, això sí, en el partit de la temporada 2006/2007 va fer un trio de gols a l'estadi. Aquella nit es va consagrar com el jugador referència del Barça del futur, ja que aquell any Ronaldinho iniciava la seva decadència futbolística i cedia el tro a l'argentí. Messi també va marcar en els dos clàssics de la temporada passada. En el de la primera volta a Barcelona va sentenciar el partit després de superar Casillas aixecant la pilota amb un toc suau i precís que Cannavaro no va poder impedir que entrés a la porteria. En la segona volta, en l'històric 2 a 6 al Santiago Bernabéu, Messi va ser l'autor de dos gols, el tercer i el cinquè.

Pel que fa a Ibrahimovic, el suec espera expectant disputar el seu primer clàssic del futbol estatal. Sap que en aquests partits és on han d'aparèixer els grans jugadors. El seu antecessor en la davantera del Barça, Samuel Eto'o, sempre s'envalentia contra els blancs. Ell no vol ser menys.

MESSI I EL REAL

TEMPORADA 05/06
Real Madrid– Barça
0- 3
TEMPORADA 06/07
Real Madrid– Barça
2- 0
Barça– Real Madrid
3- 3
TEMPORADA 07/08
Real Madrid– Barça
4- 1
TEMPORADA 08/09
Barça– Real Madrid
2- 0
Real Madrid– Barça
2- 6
XIFRES
PARTITS TOTALS: 6
PARTITS GUANYATS: 3
PARTITS EMPATATS: 1
PARTITS PERDUTS: 2
GOLS: 6
MINUTS: 520
TARGETES: 1 groga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.