Barça

“Vull jugar fins als 40 anys, però no m'arrossegaré”

Puyol. El capità blaugrana va assegurar ahir en roda de premsa que la seva renovació es tancarà aviat, que es veu encara jugant uns quants anys més i que pararà quan el cos digui prou

Si dijous era Xavi Hernández qui deixava clar que el seu somni és retirar-se a can Barça i que la seva renovació estarà tancada ben aviat, ahir va ser Carles Puyol, una de les altres veus autoritzades del vestidor blaugrana, l'encarregat d'aclarir el seu futur professional. Just un dia després que l'equip donés un cop d'autoritat en la lliga amb una contundent victòria a casa contra l'Atlético de Madrid (4-1), el capità va comparèixer en roda de premsa per admetre que les negociacions estan molt avançades i va insinuar que aviat s'arribarà a un acord: “Les dues parts estem acabant de parlar i segur que no hi haurà cap problema.”

El central de la Pobla de Segur, que té contracte fins al 30 de juny de 2013, va explicar que fa temps que el seu representant i el club estan negociant i va reconèixer que, a instància seva, les converses s'havien aturat arran de la lesió que es va fer al colze esquerre al camp del Benfica a principis d'octubre, en partit de lliga de campions: “He passat moments difícils. La lesió al braç ha estat molt dura i vaig decidir parar les negociacions, perquè la prioritat era recuperar-me. Però aviat estarà resolt.”

Puyol, que als 34 anys se sent encara amb forces per jugar durant algunes temporades més a un alt nivell, es va mostrar ahir contundent i va assegurar que la seva il·lusió és “jugar fins als 40 anys”. La intenció del club és allargar-li el contracte fins al 2015 i que a partir d'aquell any se li pugui anar renovant el vincle amb l'entitat any a any fins que el mateix jugador es vegi amb cor de competir en l'elit. I el capità es va referir precisament a això, i va assegurar que en aquest sentit serà sincer amb ell mateix, amb el club i amb l'afició culer: “Ara mateix em trobo molt bé i intentaré disfrutar del futbol durant encara alguns anys més. Em marco arribar als 40 anys, perquè vull seguir jugant, però no m'arrossegaré.” “Puc firmar per un, dos o cinc anys, però quan no em trobi capacitat per seguir jugant a un bon nivell ho deixaré encara que tingui contracte en vigor”, va afegir.

Tot i les moltes lesions que ha tingut al llarg de la seva trajectòria esportiva com a blaugrana –tres aquesta temporada (a banda de la luxació al colze, també s'ha lesionat al pòmul i al genoll)–, a Carles Puyol encara li queda corda per a estona. Ho ha dit ell mateix més d'una vegada davant els mitjans de comunicació, però també ha parlat sobre la gespa. Diumenge contra l'Atlético va tornar a ser titular a l'eix de la defensa, formant parella amb Piqué, i va tornar a estar excels, brillant en el tall i en l'anticipació i sempre atent a les cobertures. Puyol, que està a un sol partit d'arribar als cent amb la selecció, ha jugat deu partits aquesta temporada (7 de lliga, 2 de Champions i 1 de copa del Rei) i ha marcat un gol, precisament en el debut a la lliga, contra la Real Sociedad.

NEGOCIACIONS

Va frenar les converses quan es va lesionar al colze per centrar-se en la recuperació

SINCERITAT

Diu que quan no es vegi capaç de competir deixarà el futbol tot i que tingui contracte

Elogis a l'alt rendiment de Sergio Busquets

Sergio Busquets va ser un dels destacats del partit contra l'Atlético de Madrid. El de Badia del Vallès, amb gol inclòs contra els colchoneros, està fent una bona temporada i ahir Carles Puyol no va tenir cap dubte a valorar Busquets com “el millor jugador del món en aquesta posició”. “És bàsic per a nosaltres. Sembla que no hi sigui, però és importantíssim tant en atac com en defensa”, va afegir el capità. Respecte a Alex Song, Puyol va dir que també “és un jugador molt bo i ens ajudarà moltíssim encara que al davant tingui el millor futbolista del món. Serà un jugador important”.

“El Madrid no abaixarà els braços”

Amb l'equip líder amb 9 punts d'avantatge respecte a l'Atlético de Madrid i 13 de diferència amb el Real Madrid, ahir a Carles Puyol lògicament se li va preguntar si la lliga estava ja decidida. El capità blaugrana, però, va fer un crit a la prudència: “És cert que l'equip està on fire i que tenim molta confiança, però si ens relaxem ho podem pagar car, perquè al darrere hi ha equips forts.” A més, Puyol va dir que mai es pot donar al conjunt blanc per mort abans d'hora: “Si hi ha un equip que no acostuma a abaixar els braços aquest és el Real Madrid. Altres anys hem estat a 12 punts d'ells i hem hagut d'anar al Bernabéu a guanyar la lliga”, va comentar. Puyol, això sí, no va voler entrar a valorar gaire els crits de mofa que es van sentir a la graderia del Camp Nou “Mourinho quédate, Mourinho qué-date!!!”: “Nosaltres ens hem de centrar en la nostra feina i no preocupar-nos dels problemes d'altres equips”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.