3a DIVISIÓ

El Cassà i el Palamós no volen pagar els plats trencats dels altres

La pèssima campanya dels equips catalans de 2a B podria provocar sis descensos a 3a

El Cassà i el Palamós eviten una de les tres últimes places, però encara estan intranquils

La pèssima campanya dels equips catalans del grup 3 de segona B té efectes perversos a tercera. Amb el descens consumat del Terrassa i el Gavà a tercera, i els problemes per a l'Espanyol B i el Gramenet, que podrien disputar la promoció de permanència, dos equips gironins, el Cassà i el Palamós, en podrien pagar els plats trencats. Falten dues jornades perquè s'acabi la lliga i els descensos compensats els podrien devorar. Però ni el Cassà, quinzè (sisè per la cua) amb 41 punts, ni el Palamós, catorzè (setè per la cua) amb 42, poden respirar.

Possiblement per falta de maduresa (o experiència) d'algun jugador, el Cassà va desaprofitar un 2-0 contra el Balaguer (2-2) i ara s'haurà de guanyar les garrofes al camp de l'Olesa. El conjunt del Baix Llobregat ja ha perdut la categoria, però sempre té el suport de la seva afició fidel i jugar al reduït camp de les Planes no és fàcil, cosa que sap el defensa del Cassà Sergi Murga, que hi va jugar amb el Guíxols. En l'última jornada, el Cassà rebrà la Pobla, dissetè amb 33 punts.

En la segona volta, el Cassà s'ha espavilat i s'ha fet respectar. Però tot i que l'equip de Berto Fernández s'ha refet, necessitarà derrotar l'Olesa per deixar de patir. «Seria una llàstima que ara tinguéssim problemes, perquè en la segona volta hem fet un bon futbol i els jugadors ens ho hem passat bé al camp», diu el central Murga, que ha jugat 33 partits en el debut a tercera. El Cassà té dos punts més que el Benavent, setzè amb 39 punts i al qual supera en el goal average. Per això, és bàsic que l'equip del Segrià no l'avanci.

El perill del Reus.

A la part alta, un punt separa el Prat de la fase d'ascens, mentre que la lluita pel títol es decidirà diumenge o bé el 9 de maig. El Reus, segon amb 79 punts, necessita guanyar a Palamós per desbancar l'Hospitalet, líder amb 80 i que rep la Rapitenca.

QUÈ QUEDA?

JA DECIDIT:
CLASSIFICATS PER A LA FASE D'ASCENS:
L'Hospitalet, el Reus i el Santboià.
JA DESCENDITS:
Olesa i Blanes.
PER DECIDIR:
CAMPIÓ I SEGON:
L'Hospitalet o Reus.
TERCER:
Santboià o AE Prat.
QUART:
Santboià, AE Prat o Manlleu.
18è LLOC (DESCENS DIRECTE):
Premià o Rapitenca.
TRES PLACES DE DESCENSOS PER COMPENSACIÓ:
La Rapitenca o el Premià, i dos equips més entre el Benavent, el Cassà, el Palamós, la Pobla de Mafumet i el Vilanova.

Salvanyà (Palamós): «És clar que ningú pot estar content»

Després del 4-2 a Cornellà, la tercera derrota seguida, el Palamós és catorzè (setè per la cua) amb 42 punts. El migcampista Jordi Salvanyà, un dels titulars habituals, reconeix que necessiten una victòria en els dos últims partits, diumenge a casa contra el Reus o bé el 9 de maig al camp de l'Europa. Si diumenge el Palamós fa el mateix resultat que el Benavent, que rep l'Europa, l'equip palamosí també haurà evitat el perillós quinzè lloc. Salvanyà diu que l'equip ha estat per sota de les expectatives creades amb el retorn d'Emili Caballero. «És clar que ningú pot estar content per la temporada que hem fet. No teníem ni equip ni plantilla ni pressupost per acabar entre els quatre primers, però sí que havíem de classificar-nos entre el cinquè i el desè», diu Salvanyà, de 31 anys i que ha disputat 26 partits (i 2.026 minuts). El jugador de Breda considera que hi ha hagut molts factors que han donat l'esquena a l'equip, que ha perdut peces al mig del camp a mitja lliga (Carmelo, Diego i Petalla).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.