TENNIS

MASTERS 1.000 DE PARÍS

Robredo, més a prop que mai de guanyar Rafa Nadal

L'olotí força un tercer set, però encaixa la sisena derrota en sis partits contra el jugador manacorí

Al tennista català li va tremolar el pols quan servia amb 5-4 a favor en el parcial definitiu

Tommy Robredo continua sense guanyar cap partit a Rafa Nadal en els sis enfrontaments que han protagonitzat en el circuit. Mai, però, hi havia estat tant a prop com ahir, en els vuitens de final del Masters 1.000 de París. De fet, l'olotí ja podrà dir que li ha esgarrapat un set, una fita impossible en les cinc cites anteriors. Amb tot, Robredo no va saber sentenciar el partit quan ho tenia tot a favor. Empatats a un set, servia amb 5-4 a favor just després d'haver trencat el servei al manacorí. Al català se li va arronsar el braç en la fase decisiva del duel. Un parell d'errades no forçades van servir perquè Nadal agafés aire, recuperés el servei i decantés definitivament el partit al seu favor: 6-3, 3-6 i 7-5, en dues hores i dotze minuts de joc.

Tampoc ahir es van donar els condicionants que apuntava el tennista olotí per derrotar el número dos del circuit: «Cal jugar tots els punts al màxim, tenir un bon dia i esperar que ell no el tingui.» Robredo va complir les dues primeres premisses. A l'altra banda de la xarxa es va trobar un Nadal sense la confiança dels seus millors moments –aquesta és la superfície que pitjor s'adapta a les característiques del seu joc–, però amb la capacitat de lluita i actitud de sempre i ben carregat d'energia després d'haver estat un mes fora de la competició.

En el primer set n'hi va haver prou en un moment de dubtes de l'olotí perquè Nadal li trenqués el servei en el vuitè joc i aconseguís el primer parcial. Abans, el català havia desaprofitat dues pilotes de trencament en el cinquè joc. En el segon set Robredo va estar excels. Inspiració amb el revés i amb més presència i anticipació a la pista van ser els arguments perquè el garrotxí guanyés un set històric –era la primera vegada que ho aconseguia– a Nadal. Robredo va trencar el servei del seu rival en el sisè joc tirant-se a la xarxa al més pur estil de Boris Becker. En el parcial definitiu els dos jugadors van conservar el servei fins al novè joc. Robredo va aprofitar un moment de col·lapse del manacorí, amb doble falta inclosa, per prendre la iniciativa (5-4), però després no va saber rematar la feina. Nadal jugarà avui els quarts de final contra Tsonga, i Robredo s'haurà de conformar a continuar en el quadre de dobles, amb Marcel Granollers com a company de joc.

Davidenko, a Londres.

La jornada d'ahir va propiciar el setè classificat per al Masters de Londres. Paradoxalment, el rus Nicolai Davidenko va aconseguir aquesta plaça malgrat la derrota contra el suec Richard Soderling (6-3, 3-6 i 6-4). El tennista rus es va beneficiar de l'eliminació del madrileny Fernando Verdasco contra el croat Marin Cilic (3-6, 6-3 i 6-4). En el pitjor dels casos, Davidenko acabarà l'any com a vuitena raqueta del curs, mentre que Verdasco, actualment vuitè, dependrà de l'evolució de Soderling i Tsonga en el quadre de París-Bercy. Tant el suec com el francès s'ho jugaven ahir tot a una carta. I no van fallar. El pròxim rival de Soderling serà un Novak Djokovic en estat de gràcia, que es va desfer del francès Arnaud Clement per la via ràpida, amb un doble 6-2. Tsonga, defensor del títol de l'última edició i obligat a revalidar-lo si vol ser entre els titulars en el Masters, tampoc va tenir dificultats per resoldre el duel local contra Gilles Simon (6-2 i 6-3).

Julien Benneteau, botxí de Roger Federer en el setzens de final, va haver de claudicar ahir a l'empenta del seu compatriota Gael Monfils, que el va superar amb autoritat (6-4 i 6-3). En els quarts de final se les heurà amb Cilic. La jornada d'ahir també va suposar el comiat del quart favorit, Andy Murray. El tennista escocès, que dimecres havia acabat el seu partit contra James Blake ben passada la matinada, va sucumbir ahir contra el txec Radek Stepanek (1-6, 6-3 i 6-4).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.