BTT

VOLTA A CATALUNYA

Mancebo, el supervivent

L'exprofessional de carretera agafa distància en la primera etapa i administra l'avantatge

El millor català és Marc Trayter, cinquè, mentre el Radikal Bike ésel segon per equips

Esquitxat per l'Operació Puerto sense haver donat mai positiu de cap substància dopant, Mancebo ha trobat en el BTT el seu gran refugi. L'any passat va encimar-se com a campió d'Espanya de BTT marató, precisament al davant de Marc Trayter, en aquesta Volcat 2010, cinquè i millor dels catalans classificats. Aquest cap de setmana Francisco Mancebo (Sportbici) va completar els 200 quilòmetres totals fets en tres etapes amb un temps de 8h54.21. Mancebo va fer-se l'amo de la restituïda Volcat 2010, aquest any disputada per terres lleidatanes, en la primera etapa, la disputada entre Solsona i Guissona, de 57,7 quilòmetres, que es va fer divendres. Mancebo, escalador consumat en la carretera, va atacar a una forta rampa a mitjan primera etapa i va deixar clavats els seus companys d'escapada. En aquesta primera etapa, Mancebo va treure 1:59 als seus perseguidors.

Dissabte hi havia l'etapa més llarga (89 quilòmetres), entre Guissona i Àger. Juan Pedro Trujillo (Trek) va protagonitzar la gran escapada de la jornada, però va acabar absorbit. El segon protagonista del dia va ser el noruec Anders Hovdenes, que va guanyar. Mancebo, però, va aguantar el lideratge per 34 segons. Lozano (Bicis Esteve) va arribar com a primer sub-23.

Tot plegat, doncs, es va decidir en la darrera etapa, la que es va disputar ahir entre Àger i Balaguer, de 55 quilòmetres. Els noruecs del Team United Bakeries van treballar per desbancar Mancebo. El ciclista d'Àvila, però, va saber com resistir en un grup final en què hi havia García Quesada i Díaz de la Peña, tots ells entre els cinc primers. Va ser l'extremeny el que es va imposar. Mancebo, malgrat tot, va resistir. L'escalenc Marc Trayter va aguantar cada dia al grup capdavanter mentre les cames li aguantaven. La seva regularitat el va fer acabar en la cinquena posició final, a 8:41 del vencedor. L'elit femenina va ser per a Meier Maaris (Proshop), amb 33 minuts de diferència respecte a Lourdes Torrescasan (Tot Vici). Per equips van imposar-se els noruecs del Team United Bakeries, al davant dels Radikal Bikes.

GENERAL FINAL

ELIT MASCULINA
1r
F. Mancebo
8h54:21
2n
Anders Hovdenes
a 34 s.
3r
A. García
a 3:16
4t
A. Díaz de la Peña
a 4:52
M. Trayter
a 8:41
ELIT FEMENINA
1r
Meier Maaris
11h04:49
2n
L. Torrescasan
a 33:34
SUB-23
1r
David Lozano
9h12:26
2n
Ivo Suur
a 38:07


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.