TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Nadal: «L'experiència em fa ser més cautelós»

El manacorí justifica la seva renúncia per no repetir els excessos físics del passat

Es compromet a jugar la pròxima edició del torneig, beneficiat pels canvis en el calendari del circuit

«Ara estic bé,
però no vull que em passi el mateix que
l'any passat»
«Jugar tres setmanes seguides sense parar, amb el que ve, no seria el més adient»
«Seria una barbaritat dir que tinc problemes després de guanyar a Montecarlo»

L'expectació que crea Rafa Nadal quan salta a la central del RCT Barcelona va traslladar-se ahir a la sala de premsa, plena a vessar per escoltar les explicacions de la seva renúncia. «Ha estat una decisió totalment meva, perquè crec que és el millor per al meu tennis», va comentar el manacorí, escarmentat pels problemes físics que va arrossegar durant la segona meitat del 2009: «L'experiència de l'any passat va ser dura i ara estic en un gran moment.» En aquest sentit, no va justificar la seva baixa a cap problema als genolls, com s'havia especulat al principi, sinó que es tracta d'una mesura de precaució per tal de «continuar el millor possible tant temps com sigui possible». «Seria una barbaritat dir que tinc problemes físics després de com he jugat i he guanyat a Montecarlo», va remarcar.

Canvi en el calendari.

Nadal va voler deixar clar que l'absència d'última hora no havia estat premeditada: «Planifiquem el calendari segons els partits, no els tornejos. Si a Montecarlo no hagués arribat a la final, el més normal és que demà [per avui] hagués jugat.» De fet, va explicar que no li ha estat fàcil renunciar a un torneig en què després de cinc títols consecutius se sent «molt còmode, com a casa». El de Manacor, però, es va comprometre a ser-hi present en la pròxima edició aprofitant el canvi en el calendari de l'ATP, que beneficiarà el Godó. Llavors hi haurà una setmana de descans entre Barcelona i el Masters 1000 de Roma, que és el pròxim objectiu del número tres del món. També va avançar la seva intenció de participar en el Masters 1000 de Madrid abans d'afrontar el seu gran objectiu: recuperar l'hegemonia a Roland Garros.

No s'arrisca a l'hora d'apuntar successor

Rafa Nadal no va atrevir-se a assenyalar el seu favorit per succeir-lo com a campió del Godó. «Hi ha grans jugadors en el quadre», va apuntar a pesar que també s'han donat les baixes de Davidenko, Del Potro, Nalbandián i Berdych. «Però un torneig com aquest no depèn d'un o dos jugadors, té importància per si mateix», va remarcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.