Més esport

TENNIS

ROLAND GARROS

Rafa Nadal, a mig gas

Supera Bellucci i accedeix a quarts de final sense cedir cap set

Almagro, botxí de Verdasco, serà el seu pròxim rival a París

Rafa Nadal va resoldre amb solvència el primer test seriós de Roland Garros, el duel contra el brasiler Thomaz Bellucci (6-2, 7-5 i 6-4), i es va guanyar l'accés als quarts de final, amb la qual cosa ja ha superat el sostre del curs passat. El seu pròxim rival serà el murcià Nicolás Almagro, que promet batalla després d'haver deixat fora de combat el madrileny Fernando Verdasco (6-1, 4-6, 6-1 i 6-4).

Nadal continua sense oferir la seva millor versió, sense acabar de jugar amb desimboltura, però ja és a quarts de final sense haver cedit ni un sol set. Ahir va recórrer al pragmatisme en les fases de joc més discretes i va segellar el triomf número 200 en terra batuda. Bellucci, esquerrà com el manacorí i amb un gran servei, es va mostrar com un rival incòmode. Els dos jugadors es van trencar el servei en els quatre primers jocs, però el cinquè va resultar clau per al desenllaç del primer parcial. El brasiler va malbaratar un 40-0 per cedir per segona vegada. Bellucci va pagar el cop i ja no va aixecar el cap fins al segon set. D'entrada, els dos tennistes es van mostrar més consistents amb el servei, però a partir d'aquí es va entrar en una fase estranya, amb trencaments a totes dues bandes. Nadal va posar fi a aquest període d'alts i baixos, i amb un revés creuat guanyador va obrir el camí cap al tercer set. El duel va seguir un guió similar. El quatre vegades campió a París va exigir un gran desgast físic al seu rival, que tot just debutava en els vuitens de final d'un Gran Slam. En els moments decisius, l'illenc va oferir un ventall molt més ampli de recursos contra un Bellucci venut quan gosava pujar a la xarxa.

El duel de vuitens de final entre els tennistes espanyols va afavorir clarament Nicolás Almagro, que va vèncer per primer cop en quatre enfrontaments Fernando Verdasco. El murcià va jugar a un nivell altíssim i només va defallir en el segon set, quan el madrileny, minvat físicament per una ungla trencada del peu esquerre, va oferir una tímida reacció.

En els altres partits de la jornada, Djokovic (3) i Melzer (22) van complir els pronòstics contra Ginepri i Gabaixvili, i es veuran les cares en els quarts de final. Avui es disputa aquesta eliminatòria per l'altra part del quadre amb un interessant Federer-Soderling, la final del curs passat.

RESULTATS

Vuitens de final masculins
Nadal (2) venç Bellucci (24)
6-2 7-5 6-4
Djokovic (3) a Ginepri
6-4 2-6 6-1 6-2
Almagro (19)-Verdasco (7)
6-1 4-6 6-1 6-4
Melzer (22) a Gabaixvili
7-6 4-6 6-1 6-4
Vuitens de final femenins
S. Williams (1) a Peer (18)
6-2 6-2
Jankovic (4) a Hantuchova (23)
6-4 6-2
Stosur (7) a Henin (22)
2-6 6-1 6-4
Xvedova a Groth
6-4 6-3
ORDRE DE JOC (quarts de final)
Philippe Chatrier (14 hores)
F. Schiavone (17) - C. Wozniacki (3)
R. Federer (1) - R. Soderling (5)
Pista S. Lenglen (a partir 14 h)
E. Deméntieva (5) - N. Petrova (19)
T. Berdych (15) - M. Iujni (11)

Samanta Stosur posa a fi a la ratxa triomfal de Justine Henin

L'australiana Samantha Stosur va posar fi a l'aventura de Justine Henin (2-6, 6-1 i 6-4) en la seva reaparició al Roland Garros, després dels tres títols consecutius aconseguits en les edicions del 2005, el 2006 i el 2007, que s'afegien al del 2003. Amb aquelles victòries i les d'aquest curs, la tennista belga acumulava 24 triomfs consecutius en el torneig parisenc. «No em veia favorita. Les expectatives venien des de fora. Això vol dir que hauré de treballar més si vull recuperar el nivell d'abans del 2008», va explicar Henin, que va insistir que el 2010 seria un «any de transició» i va qualificar de «sorpresa» el fet d'haver arribat a la final de l'obert d'Austràlia. La derrota d'Henin, que avui farà 28 anys, frustrarà el que alguns consideraven com una final anticipada contra la nord-americana i cap de sèrie número u Serena Williams en els quarts de final. La petita de les Williams, en canvi, va resoldre per la via ràpida i es va desfer de la israeliana Shahar Peer en poc més d'una hora, per un doble 6-2. En els últims partits de la jornada, Jankovic va superar Hantuchova, i Xvedova va vèncer Groth.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.