Esports

Esports

Mor O.J. Simpson, exjugador de futbol americà i protagonista “del judici del segle”

El 1995 va ser acusat d’haver comès l’assassinat de la seva exparella i el seu amic, Ron Goldman

L’exjugador de futbol americà Orenthal James Simpson, ha mort de càncer a l’edat de 76 anys, segons ha fet saber la seva família. Tot i que va tenir una prolífica carrera com a esportista, el seu nom es va fer mundialment famós per protagonitzar, l’any 1995, el que va ser anomenat “el judici del segle”.

Va néixer a San Francisco (Estats Units), i durant la seva infància va tenir greus problemes de salut. Va començar a jugar a futbol americà a l’equip de la seva escola, Galileo Lions, i d’aquí va anar escalant posicions, passant per les lligues universitàries, fins a arribar a la NFL. Va fitxar pels Buffalo Bills amb el contracte més gran que mai s’havia fet a la competició, però no va començar a brillar fins que al cap de tres anys el club va canviar d’entrenador. El nou tècnic, Lou Saban, va construir l’equip al seu voltant. Per primera vegada, Simpson va córrer més de 1.000 iardes, i la temporada següent va convertir-se en el primer jugador a superar les 2.000 en una sola temporada, a més d’aconseguir 12 anotacions. Va emportar-se el premi MVP d’aquell any (1973). Després de cinc anys d’èxits, una lesió el va deixar gairebé tota una temporada sense jugar. Va ser traspassat als San Francisco 49ers, i dues temporades més tard va retirar-se definitivament.

Als anys vuitanta i noranta va dedicar-se professionalment a fer d’actor. Va aparèixer en sèries de televisió i diverses comèdies cinematogràfiques. També va crear la seva pròpia productora, Orenthal Productions.

El 12 de juny de l’any 1994 Nicole Brown i la seva parella Ronald Goldman van ser assassinats. Es tractaven de l’exparella del jugador i d’un amic seu. Simpson va ser acusat de les seves morts. El seu arrest i judici van ser un dels successos amb més audiència dels Estats Units, i el veredicte es va poder veure per televisió. Finalment, va ser absolt, però aquella decisió va causar moltes crítiques, ja que algunes veus van afirmar que si no hagués estat per les irregularitats processals que es van cometre, hauria sortit culpable. Tot i això, la seva imatge va quedar molt tocada i la seva carrera d’actor va caure en picat.

L’any 2008, en un altre judici, va ser acusat de robatori i segrest en un hotel de Las Vegas. Aquesta vegada sí que va ser sentenciat culpable i Simpson va haver de passar nou anys a presó. El 2017 va rebre la llibertat condicional i el 2021 la definitiva.

A part d’aquests dos judicis mediàtics, al llarg de la seva vida va haver de passar diverses vegades més pels jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia