Bràfim tindrà un camp de tir on es faran competicions internacionals

Tindrà una zona de tir al plat, de tir de precisió i d'IPSC, i costarà 16 milions d'euros

Una permuta amb una promotora dels terrenys que la Federació Catalana de Tir Olímpic té al barri de Sant Salvador de Tarragona ha permès que ara es puguin millorar les instal·lacions, les quals es traslladaran al terme municipal de Bràfim on la federació ha aconseguit un solar de gairebé 18 hectàrees. L'empresa manresana DS, que coordina la gestió tècnica del projecte, ha dissenyat un equipament on es podran celebrar competicions d'àmbit internacional. La instal·lació tindrà cinc camps de tir al plat, que es practica a l'aire lliure; diferents galeries per a la zona de tir de precisió de 10 metres fins a 300 metres; i una zona de tir d'IPSC, que és en moviment. També hi haurà una oficina d'arbitratge, un edifici d'atenció als usuaris i una residència amb capacitat per a 20 persones, que permetrà que els professionals d'aquest esport puguin fer-hi estades per entrenar-se.

El camp de tir estarà orientat al nord per tal d'evitar l'enlluernament solar, tindrà gairebé 18 hectàrees de superfície totalment plana per les necessitats de l'esport, i costarà 16 milions d'euros. Les obres podrien començar la primavera que ve i es calcula que podrien estar enllestides a finals del 2011. Quan estigui en actiu podria generar 20 llocs de treball directes i 50 més d'indirectes.

L'arquitecte del projecte, David Pérez, destacava la situació estratègica del camp, al qual es tindrà accés a través de la carretera TP-2031 a l'altura del punt quilomètric 22.

L'objectiu és que aquest camp de tir esdevingui un referent a l'Estat espanyol, fins i tot que superi els que ja hi ha a Granada i a Almeria, que va ser la seu dels Jocs del Mediterrani l'any 2005. Per això no es descarta que si Tarragona és la seu d'aquesta competició, el camp de tir de Bràfim n'esdevingui una seu.

L'alcalde, Joan-Josep Raventós, destacava que amb aquest projecte es vol demostrar que «es poden trobar altres sortides que no siguin l'activitat logística» a l'Alt Camp i més si «la preservació paisatgística la tenim assegurada».