Més esport

Classificacions

La tossuderia del murri

Ciclisme. Samuel Sánchez (Euskaltel) va guanyar a Badalona tres dies després de tenir “la pitjor caiguda” de la seva vida amb un atac a dos quilòmetres del final

L'asturià Samuel Sánchez (Euskaltel) va viure dimecres un dels ensurts més importants de la seva carrera en estimbar-se contra un cotxe a Olot en un accident en el qual es van veure immersos altres corredors del pilot i que va acabar amb Julian Dean (Green Edge) amb el fèmur trencat.

Aquella mateixa tarda, Sánchez es debatia entre abandonar la prova o seguir competint. Es va sobreposar al dolor i no només es va mantenir en la cursa, sinó que l'endemà mateix va ser un dels encarregats de posar a prova ell líder, Michael Albasini (Green Edge), i quan va veure que no escurçaria diferències va intentar ser el més ràpid a Ascó i celebrar el triomf parcial. Tampoc se'n va sortir. Divendres va insistir una altra vegada en el descens a Montserrat.

Tot i la caiguda i les dues decepcions, Sánchez no es va rendir. No estava disposat a marxar de la Volta amb les mans buides i finalment l'ambició va ser premiada. Les previsions i l'orografia del traçat auguraven un final per a velocistes, però el ciclista d'Euskaltel els va robar el protagonisme. No coneixia el terreny i, per tant, no portava un atac premeditat. El va dissenyar sobre la marxa. Sánchez es va adonar que a dos quilòmetres del final hi havia una petita pujada. S'ho va apuntar i va esperar pacientment n per jugar-se la penúltima carta en la Volta. Quan va arribar el moment va pedalar amb força, es va distanciar del pilot i va defensar la victòria durant uns metres mentre, al darrere, el pilot intentava atrapar-lo en va.

A més de la victòria, Sánchez va poder obtenir dos segons de diferència respecte a un grup de tretze corredors que lluiten per acompanyar al podi Albasini, el suís que avui serà coronat com a campió de la Volta.

6a etapa
1r. S. Sánchez (Euskaltel)
4h04:50
2n. A. Davis (GreenEdge)
a 0:02
3r. J. Simon (Saur)
m.t.
4t. J.J. Haedo (Saxo Bank)
m.t.
General
1r. M. Albasini (GreenEdge)
21h28:43
2n. S. Sánchez (Euskaltel)
a 1:30
3r. J. Van den Broeck (Lotto)
a 1:32
4t. D. Martin (Garmin)
m.t.
5è. R. Uran (Sky)
m.t.
6è. D. Cunego (Lampre)
m.t.
7è. S. Pardilla (Movistar)
m.t.
8è. R. Kiserlovski (Astana)
m.t.
9è. D. Cataldo (Omega)
m.t.
10è. M. Carrara (Vancasoleil)
m.t.
18è. A. Losada (Katiuixa)
a 2:16
46è. D. De la Cruz (Caja Rural)
a 10:57
91è. J. Simon (Andalucía)
a 33:20

El malastruc de la Volta

La Volta del 2012 està condemnada a acumular incidències. Ahir es va viure l'últim infortuni quan un dels Mossos d'Esquadra encarregat d'obrir camí als ciclistes va topar frontalment amb un cotxe que circulava en direcció contrària i va haver de ser traslladat a l'hospital Taulí de Sabadell amb lesions greus. L'incident entre els dos vehicles es va produir a la carretera C-59 a l'alçada de Santa Maria d'Oló.

El succés va provocar la suspensió de la carrera durant gairebé quaranta minuts perquè un helicòpter medicalitzat va haver de desplaçar-s'hi per traslladar l'agent a l'hospital vallesà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.