SORTIU I DISFRUTEU

FERRAN CORREAS

L'èxit del Barça comença per Valdés

va ser acabar el partit contra el València i començar un seguit d'elogis cap a la figura de Leo Messi. Tots molt merescuts, evidentment, després que el crack de Rosario tornés a demostrar que no hi ha cap altre jugador en el món ara mateix com ell i deixés tots els aficionats al futbol una altra mostra del que és capaç de fer sobre el terreny de joc amb tres gols un millor que l'altre. Els seus companys, i ell també, però, no van voler deixar en l'oblit l'actuació clau que va tenir en el partit Víctor Valdés. Discutit de manera injusta per un sector de l'afició del Camp Nou en alguna fase de la seva carrera i ara aclamat després de demostrar en cada partit que està entre els millors del món en la seva posició, la seva actuació contra el València va tornar a resultar clau per a l'equip de Pep Guardiola. En la primera part, va estar segur i va interceptar més d'una centrada que hauria pogut acabar en gol i en la segona, en un dels moments clau del partit i poc després que Messi hagués fet el primer, va salvar l'empat que ja celebraven a la banqueta del València guanyant una acció d'un contra un contra el gegant Nicola Zigic. Va ser llavors quan el Camp Nou va reconèixer el seu treball corejant el seu nom.

El Barça és l'equip menys golejat del campionat amb setze gols en 26 partits. Uns números extraordinaris que són mèrit de tot l'equip, començant pels davanters, com diu Guardiola, perquè ells són els primers a defensar amb la seva pressió sobre el rival. Això és cert, però Valdés és una part molt important en aquesta brillant estadística, com ho va ser el curs passat. El porter català ha aconseguit mantenir la seva porteria immaculada en catorze partits de lliga i en molts es poden recordar aturades que són mèrit exclusivament de Valdés, com ho va ser la que va fer davant de Zigic diumenge. Qui no recorda els gols evitats de Cristiano Ronaldo i Kaká en el clàssic, les aturades a Villa en el partit contra el València de la primera volta del campionat, els gols salvats a Tenerife abans que els seus companys encetessin la golejada, i així podríem continuar... Els fets demostren que la seva renovació l'estiu passat va ser un èxit, per molt milionària que fos. El Barça no hauria pogut trobar cap porter com ell. Com també és difícil que el pugui trobar la selecció estatal, que té com a indiscutible Casillas (excel·lent porter, però que ha comès moltes més errades que Valdés en els últims mesos) i com a suplents, Reina i Diego López, ara per ara, molt inferiors al porter del Barça. Però bé, és problema seu. Ja s'ho faran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.