NOTES DE TAST

LLUÍS VERT

Creuarem els dits, Toni

Aquesta pel·lícula ja l'havíem vist. Arriben les vacances d'estiu i els moviments del mercat deixen Toni Elias sense moto. Sorprenentment, amb Toni a la llista de futurs aturats, es posen fi als problemes amb les geometries del xassís, la inadaptació a les rodes i la manca de comunicació amb els tècnics. A Brno, al mateix circuit d'ahir, ara fa justament un any, Toni vivia una situació calcada a l'actual i la va resoldre de manera idèntica. Un podi i, si volen, que s'hi fixin. I s'hi van fixar, de manera que Elias passava de no tenir moto a tenir-ne per triar. El que avui ho agreuja tot, però, es que fa un any hi havia diners i motos per a tothom i avui, a Dorna tenen problemes greus per omplir amb garanties la graella de Moto GP la temporada vinent.

Vist de manera freda i sense condicionants geogràfics, és un pecat, i dels grossos, que un campionat amb els millors pilots del món pugui prescindir dels serveis d'un pilot com Toni Elias. Però no seria menys pecat, en els temps que corren, que la manca de pressupostos generosos pugui tallar les ales dels nous valors. A Toni Elias el van pujar a Moto GP quan la seva progressió com a pilot semblava no tenir límit. Pel que sigui, aquella progressió ha topat contra un mur que no sabem ben bé de què està fet i a hores d'ara coneixem els seus èxits de memòria pel que tenen d'esporàdics i d'extraordinaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.