L'ambiciós Barça inicia la revàlida del títol de copa

El Barça vol revalidar el títol de copa amb l'esperit insaciable del triplet

Visita Lleó amb la clara consigna de no llençar cap partit ni cap torneig

Bojan i Pinto, igual que l'any passat, seran les franquícies de la copa

Ni el múscul dorm ni l'ambició no descansa al Barça. El campió de la copa del Rei engega avui el procés de revàlida amb el mateix esperit que el va portar, l'any passat, als fastos del triplet. Per la seva condició de ventafocs dels tornejos, la copa no sol entrar en els plans faraònics dels candidats a tot. Però Guardiola va entendre el curs passat que l'aspiració a l'excel·lència demana intensitat allà on hagi de jugar l'equip. «Aquí no es llença cap partit», va recordar l'entrenador del Barça.

Bojan i Pinto.

Amb el retorn de la copa reapareixen cares que, igual que l'any passat, compleixen un invariable paper secundari en la resta de competicions. Torna la competició de Bojan i Pinto. El davanter va participar activament en la consecució del trofeu a València. El porter, fix en el torneig del KO, va resultar clau en l'eliminatòria a Mallorca en aturar un penal decisiu. No ha canviat per a ells el panorama respecte de l'any passat. El veterà porter ja s'ha declarat encantat de continuar al Barça un any més. El jove ariet, desitjat per diversos equips que li prometien minuts i protagonisme, va decidir a l'estiu quedar-se al club. De moment, està al mateix lloc que fa un any: la copa l'espera com a refugi lluminós. Guardiola, però, els defensa com a jugadors fonamentals: «L'any passat van ser fonamentals en la copa. Però també en la lliga i en la Champions», va aclarir l'entrenador.

Els antecedents no avalen el parer del tècnic. Al marge del que van significar tots dos per a l'equip com a elements de grup i recursos a tenir en compte, el paper de Pinto i Bojan més enllà de la copa del Rei va ser gairebé testimonial. Pinto va jugar 180 minuts en tota la lliga passada. Bojan va ser titular en els tres últims partits de la competició, quan el Barça ja era campió.

En la copa van jugar els nou partits que el Barça va disputar en la competició.

Doble partit.

En el to habitual de prudència màxima, Guardiola es va mostrar molt reticent a analitzar positivament el fet que l'eliminatòria sigui a doble partit. «En principi la tenim més fàcil, però pot passar de tot. I no ho dic pel que li va passar al Real Madrid la temporada passada», va comentar l'entrenador en al·lusió a l'eliminació matinera dels blancs.

Segons l'entrenador del Barça, aquesta mena d'eliminatòries «són complicades perquè els equips més modestos acostumen a preparar molt bé les jugades d'estratègia».

Entre el perill a pilota aturada, la qualitat de Jito i la de tot el Cultural Leonesa, Guardiola ha aconseguit el de sempre: que els seus deixebles no baixin la guàrdia ni menyspreïn el rival. Així construeix el tècnic l'ambició incansable dels seus.

Estudiant Jito

Des que ocupa la banqueta del FC Barcelona, Pep Guardiola s'ha destacat per un estil molt propi, singular, entre el qual hi ha un costum invariable: durant la vigília d'un duel, sigui quin sigui el rival, sigui de la categoria que sigui, el tècnic l'eleva amb elogis i dades a les quals arriba després d'una anàlisi que es veu molt profunda. Abans-d'ahir, l'entrenador del Barça va declinar la invitació de la Lliga de Futbol Professional, la gala de la qual l'havia de premiar com a millor entrenador del curs passat, ja que va optar per quedar-se a Barcelona, estudiant, entre d'altres, el golejador Jito. No es va fer esperar, per tant, l'al·lusió al golejador del Cultural Leonesa, exintegrant del planter blaugrana. «Jito? Una barbaritat. Tito Vilanova el coneix bé, perquè el va tenir a Figueres. Té molta qualitat», va comentar. Els elogis, és clar, no es van reduir només a la figura de l'artiller del rival d'avui, sinó que es van estendre a tot el Cultural. «Té dos extrems molt ràpids i el seu mitja punta, Txema, és veterà però té qualitat. És un equip fet per estar a dalt», va definir Pep Guardiola, inefable tant a l'hora d'analitzar els rivals com quan és moment d'engrandir-lo per mantenir alerta els seus jugadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.