El lector escriu

Negociar amb els animals

Les relacions amb els animals són complicades, però no devem oblidar mai que nosaltres ens hem apropiat del seu terreny. La reflexió ve a tomb per la notícia apareguda al seu diari sota la rèplica de Medi Ambient el dissabte 19 d’octubre del 2024, a la pàgina 15.

L’os Cachou ha estat comprovat que va morir enverinat. És la manera més cruel de matar un animal salvatge. No ho dic jo, ho diuen els científics. El verí influeix en tota la cadena de depredadors. Per exemple, si enverinem una rata, que morirà lentament fins que al cos no li funcioni res, qualsevol depredador que es mengi aquesta rata seguirà el seu mateix camí i també tindrà una mort lenta i extremadament dolorosa, per exemple un gat. Qualsevol depredador del depredador també tindrà la mateixa sort, com pot ser un ocellot (una àliga, per exemple) que se’l mengi. I així successivament.

Recomano l’article aparegut a la revista de The New York Times, apartat The Ethicist, sobre aquest tema, que ho explica molt més bé del que puc fer-ho jo. Només espero que l’agreujant d’haver enverinat l’os Cachou es tingui en consideració en el judici i augmenti la pena dels dos culpables, i que es persegueixi les més de cent persones que van participar en el WhatsApp per organitzar la manera de matar-lo. Van triar la pitjor alternativa, la més covarda i la més infame. El que degué patir l’os Cachou abans de morir!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia