El lector escriu

Literatura

Fa un mes, vaig preguntar a una noia d’onze anys si, durant les vacances d’estiu, li havien dit a l’escola que llegís una novel·la en català i una altra en castellà. Em va dir que no. Ahir vaig fer la mateixa pregunta a una noia de catorze anys, i em va dir que ella llegeix molt, però que el seu bessó no ho fa. Ara veig la carta de Daniel Rodríguez Martín (El Punt Avui, 16-09-2024) en la qual explica que els llibres de literatura ja no entren com a obligatoris al batxillerat i que al seu lloc s’ha introduït la “competència literària”, o sigui, “tòpics i recursos retòrics”. Amb tota la raó del món, ell observa: “Això ens priva de l’oportunitat de submergir-nos en textos fonamentals per al nostre patrimoni literari.” Com volem que les futures generacions agafin afició per llegir literatura? Seran literàriament analfabetes.

Finalment, totes les llibreries hauran de desaparèixer del mapa. Quina imbecil·litat més bestial! Així, i no tan sols a Catalunya, s’estan desmuntant les humanitats.

La Pera (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia