Opinió

de set en set

La corista

Andrea Fabra reu­neix totes les vir­tuts per con­ver­tir-se en l'exem­ple para­digmàtic de la defor­mació pro­fes­si­o­nal de la política a l'Estat espa­nyol. Hi va entrar a través del seu pare, Car­los Fabra, cacic del PP de Cas­telló i de la Dipu­tació pro­vin­cial durant més de 20 anys, i també impu­tat des de fa anys pels delic­tes de tràfic d'influències, sub­orn i frau. Ell, Car­los Fabra, la va col·locar al Senat (2007) com a sena­dora per desig­nació autonòmica i poste­ri­or­ment a les llis­tes del PP per al Congrés (2008 i 2011).

I allà està ella, als seus 39 anys, i ja en fa sis que xucla la mame­lla pública sense cap altre mèrit cone­gut més enllà de ser filla del seu pare, fer el que allà en diuen bulto a les ban­ca­des del PP, votar el que li diuen i fer els cors quan parla Rajoy. Ningú diu que no tin­gui idees pròpies; està al bàndol dels pode­ro­sos per tra­dició fami­liar, al dels rics per nai­xe­ment i matri­moni –amb un excon­se­ller de la Comu­ni­tat de Madrid– i al de la dreta espa­nyola per interès i nepo­tisme. Ah, i és lli­cen­ci­ada en dret. Però, fran­ca­ment, és fent de corista que ha obtin­gut el seu únic hit en política. El seu ja famós “Que se jodan!” té molts números de con­ver­tir-se en politò de l'estiu –secció hoo­li­ga­nisme par­la­men­tari–, i l'ha trans­for­mat en el Darth Vader dels atu­rats, els fun­ci­o­na­ris i altres afec­tats per les reta­lla­des entre els quals, que se sàpiga, no hi ha ningú del seu cer­cle d'amis­tats.

És el pro­ducte bàsic d'una democràcia postissa, para­si­tada de cor­rup­tes, cacics i vivi­dors; segres­tada per uns par­tits que no tre­ba­llen per a la gent, sinó per gua­nyar elec­ci­ons i ali­men­tar els seus acòlits, endra­pant càrrecs i repar­tint-se ins­ti­tu­ci­ons com ara el Senat, les dipu­ta­ci­ons i el 90% de comu­ni­tats autònomes; atra­pada en unes llis­tes tan­ca­des ide­als, no per apro­fi­tar el talent, sinó per camu­flar amics, com­pro­mi­sos i polítics pro­fes­si­o­nals, que no tenen la missió de ser­vir la soci­e­tat i el país, sinó viure d'un escó, un càrrec o una asses­so­ria. Una democràcia, en fi, de pa sucat amb oli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.