Editorial

El repte és per al curs vinent

Després de la primera setmana en què han obert portes les escoles i els instituts de les regions sanitàries que estan en la fase 2 del desconfinament, sembla clar que el gran repte és com s’ha d’afrontar el pròxim curs, al setembre. Pendents del que passarà amb l’obertura dels centres a Barcelona, aquests dies l’afluència d’alumnes ha estat mínima, la feina dels docents màxima, i les queixes dels sindicats duríssimes, fins al punt que la Ustec-STEs ha impugnat les instruccions d’obertura dictades pel departament davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Més judicialització, ara també en el camp de l’ensenyament.

Les dificultats no han estat una exclusiva de Catalunya. De fet, n’hi ha hagut a la majoria de països europeus, que, d’altra banda, han aplicat polítiques de represa de l’activitat diverses, sense que n’hi hagi una que es pugui qualificar de perfecta. Fins i tot dins el mateix Estat espanyol hi ha comunitats, com Andalusia, en què les escoles encara romanen tancades. La complexitat del retorn a les escoles a menys d’un mes que s’acabi el curs és evident, però l’experiència hauria de servir per prendre les mesures necessàries de cara al setembre.

El gran desafiament del Departament d’Educació, del govern en pes, és preparar el nou curs escolar en les millors condicions perquè tots els alumnes puguin anar a classe amb totes les mesures de seguretat, com s’hi ha compromès el president de la Generalitat. I si, com ha dit, cal contractar milers de professors i mestres, adequar espais i trobar-ne de nous per triplicar les aules, ja és hora de passar de les paraules als fets, buscant, al mateix temps, l’acord amb la comunitat educativa. És una prioritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia