plaça major

«Al mar»

Com diu la campanya, «res no s'acaba mai si hi ha alguna cosa que t'ho recorda»

Aquest any, i inspirada per l'anunci de Formentera i l'Estrella Damm, la rebolcada estival ha tingut un ritme que repica insidiosament la nostra consciència: «Tonight, tonight, tonight, tonight I wanna be with you.» I en acabat, un xarrup de cervesa i tornem-hi que no ha estat res. De fet, aquesta cançoneta, molt cool i guais, és de Billy The Vision and The Dancers, uns suecs amb combinació de iaia que han tingut la sort que es fixessin en ells. No sé gaire qui són aquests nois, però són tan modernets que podrien venir al Sònar de l'any que ve i tot!

Ara, com que encara hi som a temps, goso proposar a l'intrèpid lector una petita trapelleria. Demostrarem que la sensació de desinhibició que mostra aquest anunci pot ser repetit sense els escarafalls bucòlics que desprenen les imatges i que podem refer l'experiència ben casolanament. Som-hi. Cerveses? Les que calgui, des de la Keks de la Garrotxa, fins a Almogàver, la cervesa artesanal del Països Catalans, la Cap d'Ona de les Alberes, cerveses DeDues de Can Valentí a Sant Esteve d'en Bas, la Rosita de Tarragona, la cervesa artesana Ales Agullons de Mediona o la Cervesa del Montseny, de Sant Miquel de Balenyà, entre d'altres. O la Moritz de Barcelona.

Si ja tenim la cervesa a mà, ens caldrà una cançó. En això, no hi ha dubtes: Al mar de Manel. La seva cançó ens arrossega amunt, com les coses que suren, d'una manera calmada, sense voler fer veure res.

Com diu la campanya que ha dut els xicots suecs i la seva cançó a totes les festes majors, «res no s'acaba mai si hi ha alguna cosa que t'ho recorda». Agraïm, doncs, que tot aquest desplegament hagi servit per recordar-nos una veritat tan alta i que aquesta amenaça ens hagi acabat de deixondir. Efectivament, en aquestes mateixes pàgines i fa un any comentava: «A hores d'ara –el juny del 2008– la realitat de la grip aviària és la següent: de l'any 2003 fins a l'actualitat, a tot el món, hi ha hagut 382 casos d'infecció humana de virus H5N1, amb el resultat, lamentable, de 241 morts.» També informàvem que la Generalitat havia comprat 1.300.000 tractaments antivirals per a la població infectada de grip aviària.

Sortosament, els milions invertits en Tamiflu no van haver-se d'utilitzar amb la grip aviària. Però, per desgràcia nostra, com que «res no s'acaba mai si hi ha alguna cosa que t'ho recorda», ara tenim un altre virus perillosíssim i, fatalment, potser no n'hi haurà prou amb les dosis d'antiviral i haurem de comprar-ne més. I les empreses productores d'aquest antiviral tan necessari faran tot el possible per donar servei al món. Com sempre.

(*) Scripta Manent, serveis editorials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.