Articles

Atmosfera protegida

Truites Imams

Diu que un jutge de Getafe demana la recepta de la truita de patates –tortilla española, en diuen– a l'hora de valorar la conveniència de concedir la nacionalitat espanyola als estrangers. Privilegis d'un nacionalisme que es pretén obert i democràtic però que en el fons no fa més que incidir una vegada i una altra en el discurs identitari. ¿Què es pot esperar d'un estament que ho fonamenta tot en una anacrònica indisoluble unidad de la nación española? S'imaginen si un jutge català fes el mateix amb l'esqueixada de bacallà? El més fi que li dirien començaria per n i acabaria per azi. I ells amb la paraula nación sempre a la punta de la llengua. Pesats!


Els Mossos d'Esquadra van informar la setmana passada que, segons les seves investigacions, elements salafistes havien pres el control d'algunes mesquites del sud de Catalunya i s'havien infiltrat en les comunitats musulmanes moderades per tal d'incitar-les a l'odi als infidels, nosaltres. Esperem que continuïn les investigacions i es detinguin els responsables de la mateixa manera que es va detenir fa uns dies un individu a Tortosa que defensava idees racistes i xenòfobes en una festa filonazi. I, sobretot, esperem (ho deuen esperar també els Mossos i per això han fet pública la notícia) que les comunitats musulmanes moderades no triguin a denunciar els elements extremistes i pertorbadors de la convivència, perquè ells sí que saben qui són. Això és el que s'espera d'una comunitat moderada, oi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia