De reüll
Gastronomia al país del vi
El Penedès ha tancat aquesta setmana la primera edició del Festival Gastronòmic Corpinnat, amb una participació de 2.472 persones en poc més d’un mes i mig. El Festival Gastronòmic Corpinnat va néixer de la voluntat d’aquesta agrupació d’onze elaboradors d’escumosos de qualitat de capgirar la crisi del sector derivada de les mesures per frenar la pandèmia de la Covid-19. Aquests cellers, juntament amb 59 restaurants de reconegut prestigi, han organitzat 65 sopars en espais singulars de les seves instal·lacions entre el 15 de juny i el 5 d’agost i han generat un dels reclams enoturístics més importants del Penedès.
Amb aquesta acció, els cellers Corpinnat han fet palès el compromís per fer gran el Penedès a través del vi i la gastronomia de qualitat.
Des de fa anys, Catalunya es presenta com un país de vi i, des del sector, han nascut iniciatives com el Festival Castell de Peralada o el Vijazz. El model de simbiosi entre vi i cultura ha funcionat. Però què seria el vi sense la gastronomia? Ningú al món ja no dubta del valor i el potencial de la gastronomia catalana. Ara falta que el sector del vi s’adoni de la necessitat de treballar conjuntament amb el de la restauració per fer aflorar un potencial infinit per fer gran el país del vi.