Opinió

De reüll

Independents

D’aquí a quatre dies serem un altre cop davant de l’urna amb un munt de paperetes per triar qui ha de governar el nostre poble o la nostra ciutat. Quina mandra, no? Quina mandra, sobretot, pel paper galdós que estan fent alguns polítics en els últims temps. On ha quedat allò tan filosòfic del govern dels millors. Ara la política està devaluada. Llistes fantasma (amb candidats de l’altra punta de món), marques blanques (d’independents que regalen els vots a partits que no venen) i candidats amb bona fe i poca cosa més. Com pot ser que, després de tot el procés polític que ha viscut aquest país, encara hi hagi partits que surtin a prometre ciment per acontentar els seus votants? O que convencin els electors amb una arrossada? I, encara més, com pot ser que hi hagi votants que es conformin amb el ciment o un plat d’arròs per donar el seu vot?

A les eleccions municipals no només s’escull l’alcalde, s’escull el poble o ciutat que tindrem i com ens relacionarem amb la resta del país i del món; i també s’escullen els representants que els partits tindran als consells comarcals i a les diputacions. I aquí és on candidats i partits lluiten aferrissadament. Un consell: abans de votar, mireu bé de quin partit és marca blanca la llista independent que us agrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia