Opinió

opinió

Campanya

El PP segueix al davant a totes les enquestes mentre el futur govern d’Espanya està més en l’aire que mai. El PP no és a prop de la majoria absoluta de 176 escons. A moltes enquestes no hi arriba amb Vox. És ben curiós que a les enquestes de la premsa conservadora (ABC) les dretes sumin 183 diputats (152 el PP i 31 Vox) i, en canvi, a la premsa considerada progressista (El País) el PP i Vox es quedin a set diputats de la majoria, amb 169 diputats. Tampoc sumen el PSOE i Sumar.

Veurem si es manté la teoria que Pedro Sánchez té més vides que els gats perquè ara mateix enlloc es deixa entreveure amb claredat que Sánchez, amb Sumar i afluents, tornarà assolir la presidència del govern. Veurem com influeix el cara a cara televisat d’ahir entre Sánchez i Feijóo. Queden dotze dies de campanya d’unes eleccions generals que molts electors voldrien que ja haguessin passat. Hi ha quatre partits grans (el PSOE, el PP, Sumar i Vox) i només poden guanyar el PSOE o el PP, i fins i tot podria passar com el 2015 o el 2019 que s’hagin de repetir eleccions, que serien al voltant de l’octubre, amb el corresponent daltabaix polític.

A Catalunya és diferent i es dona per fet que guanyaran els socialistes de carrer. Són la palanca perquè Sánchez pugui fer el que espera el PSOE. Els socialistes catalans estan professionalitzats. Han aconseguit ja la ciutat de Barcelona, i entre d’altres, la Diputació de Barcelona.

Assolir la Generalitat dependrà del 23-J; si passen a l’oposició, serà un fet gairebé immediat.

Campanya estival difícil de digerir en el format míting. Sort que hi ha la ràdio i la televisió per veure qui fica la pota abans d’hora. Perquè els dubtes a l’hora de votar seguiran fins al darrer minut, en què es decidirà qui governarà Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia