Opinió

Som 10 milions

Xarxa i vida

Al litoral del Baix Camp hi germina el projecte de Som Heura per actualitzar l’imaginari establert sobre el càncer i facilitar que se’n pugui parlar obertament

Des de la finestra de casa observo persones que no conec. Els seus cossos es creuen com si duguessin el seu destí lligat a les sabates. Com trens que travessen estacions com estels fugaços, els cossos es creuen en un tancar i obrir d’ulls, van i venen, s’aturen i s’impulsen sense tocar-se, com peces humanes que defugen el contagi de la paraula i dels vincles. La velocitat de viure sense connectar amb la trajectòria dels altres, sense ressonar amb la seva història íntima, defineix el ritme individualista de la vida postmoderna. Tan sols els infortunis o els accidents que irrompen en la nostra trajectòria posseeixen la força per capgirar la distància que ens posem els uns als altres, distància física i emocional, també política i moral, que es percep des de qualsevol finestra.

Tant és així que només allò que succeeix sense avisar, allò que d’alguna manera és accidental, té la capacitat de reconduir la direcció autoimposada de la nostra vida íntima, dels nostres secrets i dels nostres malestars més profunds. Més enllà de la distància i de l’individualisme existeix una xarxa, una vida col·lectiva, des d’on compartir la vida. Una xarxa i moltes, de tota mena, que poden ajudar-nos a sentir i a viure amb més fortalesa i amb una atenció compartida. Litoral, una de les peces del dramaturg Wajdi Mouawad, ens situa a dins d’una trama emocional d’alta intensitat que necessita enxarxar-se amb altres veus per descobrir nous espais que obrin la porta a l’esperança i a la vida compartida. És en la identificació amb els altres, sobretot en totes la històries que emanen de la nostra vida íntima, on ens podem reconèixer de nou i cuidar-nos.

Al litoral del Baix Camp hi germina el projecte de Som Heura (@somheura), una associació sense ànim de lucre que neix per actualitzar l’imaginari establert sobre el càncer i facilitar que se’n pugui parlar obertament, dignificant la vivència i la paraula de totes les persones que veuen la seva vida commoguda pel càncer. Som Heura, doncs, per escurçar la distància entre les persones. Som Heura per teixir vincles entre els cossos. Som Heura per redefinir la nostra vida íntima davant del càncer. Som Heura per transformar les cures i la manera d’acompanyar-nos.

La presentació de Som Heura tindrà lloc a Reus aquest dijous, 19 de setembre, a les 19.30 h, al Centre Cultural del Castell del Cambrer. L’espai és obert a tothom que se senti interpel·lat per la vida, com els personatges de Mouawad..., i que vulguin deixar-se tocar per una planta enfiladissa infinita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia