Opinió

De set en set

A favor dels homes

La primera manifestació d’homes contra el masclisme es va fer a Sevilla el dia 21 d’octubre del 2006. Un grup d’homes es va concentrar per respondre a la crida que José Saramago els havia fet perquè diguessin prou a la xacra de la violència masclista: “Un problema dels homes que pateixen les dones.” Des d’aleshores, en moltes ciutats s’organitzen concentracions d’homes cada 21 d’octubre.

Demà no en serà una excepció. I en el cas de Barcelona la concentració de la plaça Sant Jaume contra les violències masclistes per primera vegada serà unitària: no només l’organitzen les entitats d’homes de La Xarxa 21 d’Octubre sinó també la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, que agrupa moltes entitats feministes.

Aquesta aliança és nova, i és esperançadora. El procés que han de fer els homes per erradicar el masclisme només el poden fer ells: el pas endavant per assumir les cures, la renúncia conscient i voluntària als privilegis que tenen pel fet de ser homes, el compromís de canviar... Les dones estem fent un altre camí en paral·lel i els portem molts anys d’avantatge. Però l’objectiu final és comú: construir un model de societat que superi el patriarcat. I, si sumem, hi arribarem més de pressa.

Ho deia el premi Nobel Saramago: “La violència masclista no s’acabarà fins que els homes no reconeguin que el problema és seu i són ells que l’han de resoldre.” Cada dia que passa n’hi ha més que ho reconeixen i que treballen per desconstruir la idea de “mascle” que des de petits els havien inculcat. Estem molt a favor dels homes. Concretament d’aquests homes que fan els deures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia