Opinió

Experiències gastronòmiques

A Girona vivim una revolució gastronòmica molt important

Una experiència agradable es pot definir com la fusió d’aprenentatges i divertimento, vinculada a una situació viscuda. Puc afirmar que aquesta setmana moltes persones han experimentat connexions sensorials amb la gastronomia, que és aquesta sintonia que neix entre l’art culinari i la relació humana per sentir satisfacció i benestar amb una cuina sana, un producte exquisit i una bona companyia. El Fòrum Gastronòmic de Girona és un model de fira congrés que proposa descobrir el nostre territori i la singularitat de tota la producció alimentària local, així com presenta la innovació en tot allò que abraça contingut i sentiment vers les paraules cultura i coneixement, cuinar amb consciència, consum responsable, cuina d’autor, menú sostenible, filosofia Locavore, economia circular, hortes i productes de quilòmetre zero, vinyes, cellers i vins. Amb els estudiants que tinc als grau de Turisme i grau d’ADE de la UdG hem fet una classe disruptiva a la fira, coneixent de primera mà persones que tenen passió pel territori i amb els quals hem compartit projectes, tastos i treball en xarxa. Agraïda a tothom qui ha escoltat, atès i tractat amb cura la nova generació d’empresàries i empresaris. Catalunya aquest any ostenta la distinció de regió mundial de la gastronomia, la primera regió turística europea que rep aquest reconeixement. Sí, tenim molts paisatges, molts productors locals i moltes DO arreu, però a Girona vivim una revolució gastronòmica molt important. I parlo de territori i el pes de les vuit comarques gironines. “La cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola”, deia Josep Pla. Avui viatgem per connectar amb cultures i destinacions, a vegades per desconnectar i reconnectar amb nosaltres i les experiències més memorables les associem a la gastronomia. Compartir una conversa a l’entorn d’una taula, un pícnic davant una meravella de la natura i participar en una vinya, un arrossar o un trull, és viure el doble. Precisament per promoure experiències úniques torna aquest abril Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava. Un esdeveniment de referència amb tallers, visites cellers i activitats museus en què el vi DO Empordà és el protagonista. La nostra responsabilitat cap a una economia regenerativa es basa a consumir i comunicar les excel·lències dels productes de proximitat i generar una veritable estima a la terra on vivim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia