Articles

Portabella o Mayol?

A la tres

Intueixo que ERC i en menor mesura ICV-EUiA poden sortir ben parats de la batalla de Barcelona. L’enquesta del CIS de l’altre dia donava a les llistes de Portabella i de Mayol un regidor més (de 5 a 6). I als quarters generals dels republicans el sondeig de la Moncloa l’han rebut com aigua de maig, mai millor dit. Alguns ja es freguen les mans. ERC es juga en aquestes eleccions consolidar el gran resultat de les del 2003 –va doblar arreu– i, si pot ser, millorar-lo, cosa que, a més de proporcionar-li més quotes de poder, desactivaria els Carreteros i altres crítics inquiets i validaria l’aposta de Carod i Puigcercós pel tripartit Montilla. Si a sobre el PSC recula –com tot fa preveure– i CiU no aixeca el vol, els líders d’ERC podran treure pit merescudament.

Sense cap ànim de precipitar esdeveniments, perquè queda molta campanya, la representació d’ERC i ICV-EUiA a l’Ajuntament, fruit de l’estancament de l’oferta del PSC i CiU, no ha parat de créixer des dels ja llunyans comicis del 1991, tot i que llavors els independentistes en van quedar fora i els postcomunistes només van tenir 3 regidors. El 2003 van passar a ser els 10 actuals, 5 cada força, amb ERC al davant en vots. De fet, el 99, ERC va treure un edil més que ICV. Portabella vol guanyar el pols a Mayol en regidors i, si pot, també al popular Fernández, cosa que situaria ERC com a tercera força. Aquesta és la segona (i doble) batalla de Barcelona, després de la d’Hereu i Trias, i pot incidir en el repartiment de cadires en un nou tripartit d’esquerres.

ICV acusa la discutible gestió de Saura a Interior i perd credibilitat entre la parròquia antisistema. En canvi, ERC pot fer una campanya més còmoda. A diferència del Parlament, a Barcelona no se la pot acusar de trair res pactant amb el PSC, perquè amb CiU no suma. I no sumaran mentre els dos partits del nacionalisme no puguin fer bloc en unes eleccions com sí que fan el PSC, ERC i ICV en totes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.