Opinió

el defensor del lector

Això no ho para ningú

Els projectes no s'acaben, i en breu s'intentarà ordenar la informació local d'una manera diferent per tal que
els territoris s'hi identifiquin encara més clarament

La setmana passada ens vam trobar de casualitat quatre persones que ens coneixem de temps, i com que saben que sóc el defensor del lector va sortir en una llarga conversa el tema d'El Punt Avui. Tots ells són lectors des del primer dia d'un dels dos diaris que es van fusionar. Curiosament, perquè tots ells estimen el diari i en són subscriptors, em van formular una pregunta, que no me l'esperava. Vols dir que no us heu embalat massa i això acabarà com el rosari de l'aurora?, em deien. I ho argumentaven pels grans canvis que des d'un temps ençà s'han produït. Això ho hauria de respondre el consell d'administració, els dic, però pel que sé s'estan fent les coses molt bé i amb molt de seny.

Pel que fa al diari, en les seves dues edicions, comarques de Girona i nacional, veritablement coincidíem que s'ha trobat un bon equilibri. La informació de Ciutats en l'edició nacional ha fet que el diari anés obertament cap als principis inicials, tant de l'Avui com d'El Punt. El nostre diari bàsicament ha d'informar i opinar del que passa a prop nostre. Per això sembla que han tingut èxit les dues contraportades, que no són més que les portades de la informació local. Tota junta, col·locada al darrere, i abundant. Com em deia el director, Xevi Xirgo, els lectors de l'edició nacional s'han trobat amb la reforma un augment considerable del nombre de planes, amb una mitjana de 10-12, que aviat està dit. Aquest detall me l'ha comunicat un lector, en Jaume Aragall, de Montcada i Reixac –que agraeix que ara sí que surten les defuncions locals. Diu en Jaume: “Però amb l'última novetat crec que s'ha brodat amb nota el qualificatiu de diari nacional: la secció Ciutats, recuperant així el que era l'esperit del diari El Punt. La millora és substancial i el diari, completíssim.” Gràcies, Jaume. Els que hem estat dins del diari des del primer dia sabem que no sempre s'ha pogut realitzar allò que ens hauria agradat a tots, com fer fins a una vintena d'edicions en l'àmbit de tot Catalunya. Fins i tot havia tingut a les mans documents ben especificats de les informacions que havien de sortir a cada edició. Seria bestial que els lectors de Mataró, o els del Garraf, per posar un exemple, poguessin llegir cada dia la informació local, amb els seus telèfons propis i la seva agenda. Això ho podem deixar com un somni, molt bonic, però al cap i a la fi, un somni. Però s'ha d'arribar al que més s'hi assembla, donar la màxima informació de casa nostra, sense oblidar que cada vegada més l'edició de paper anirà conjuntada amb l'edició digital, on sí que serà possible donar molta més informació i més concreta. Segons em diu el director, els projectes no s'acaben, i en breu s'intentarà ordenar aquesta informació local d'una manera diferent per tal que els territoris s'hi identifiquin encara més clarament. I a l'edició de comarques gironines s'intentarà ordenar les notícies per comarques, ja que aquí és possible perquè són poques. En el fons és allò de volta el món i torna al Born, ja que durant molt de temps en El Punt les notícies es donaven amb l'encapçalament de cada comarca i així el lector es podia situar molt millor pel lloc on es produïa la notícia. Sembla, doncs, que tornem al bon camí.

En la conversa a quÈ em referia al començament, també va sortir el tema de la televisió, un altre pas important que ha fet el diari i que està en una fase molt inicial. Els que l'han pogut seguir s'adonaran que la idea és fer una bona televisió dintre dels mitjans de què es disposi. La veritat és que han sortit entrevistes interessants, i s'ha procurat que els temes que es tracten siguin de rabiosa actualitat. La llàstima és que encara hi ha un 20% que no la pot connectar, entre ells, segons em diu, en Jaume Aragall, que em comenta que a Montcada i Reixac la majoria de gent la veu, però ell deu estar en una zona fosca i no hi pot connectar tot i intentar-ho. Confiem que algun dia el problema estarà resolt.

Deixeu-me acabar amb el tema de la programació de la televisió. Segons m'escriu en David Badia, de Badalona, “molt pitjor que la d'abans, trobo a faltar coses de les antigues i em sobren de les noves les dues últimes pàgines. Es podria aprofitar per afegir-les a la secció d'Economia, ja que la veig amb poques notícies i pàgines”. David, tinc la impressió que encara no les has estudiat seriosament, aquestes pàgines de televisió, perquè, la veritat, ara es dóna tota la informació que es donava abans i a més les dues pàgines que, segons ens han fet arribar, hi ha lectors a qui els són molt útils. Ara podem dir que tenim la informació de tots els canals que més es miren a casa nostra i, un munt d'informació sobre el que s'està fent en cada moment del dia. Pel que em dius de les planes d'Economia, certament sempre n'hi ha poques –no només d'Economia, sinó de totes les seccions– però em sembla que durant la setmana podem estar al corrent de la notícia més immediata i, el dissabte, que molts tenen més temps per llegir, surt un magnífic suplement d'Economia, que crec que val molt la pena. Gràcies a tots pels vostres suggeriments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.