Política

POLÍTICA

OPC vol prendre mesures per integrar els nouvinguts

El nou partit Oui au Pays Catalan reacciona -en francès- a la publicació de les estadístiques d'augment de la població de Catalunya Nord

El nou partit Oui au Pays Catalan comunica la seva anàlisi de les dades que l' Insee (Institut national de la statistique et des études économiques) acaba de publicar aquest passat 1er de gener sobre la demografia de Catalunya-Nord, terme que no utilitza l'OPC.

L'augment de la població supera una mitjana de 4000 persones/any des de l'any 1968 (a passat de 282.000 a 466.000 habitants avui). Aquestes 466.000 persones es reagrupen principalment a l'àrea metropolitana de Perpinyà (320.000) i Perpinyà ciutat (120.000).

Segons el partit OPC, els nouvinguts són «mal integrats» i «compliquen el repte identitari» i creen una societat impersonal en la qual «el consum substitueix la relació humana. OPC considera que, a terme, «el nostre territori mil.lenari serà desfigurat».

Tot i saludant les iniciatives d'acolliment als «nous catalans» del Consell departamental i d'alguns municipis, OPC les titlla de «derisòries» i «folklòriques» i considera que cal ultrapassar «el folklore moscat-rosquilles» amb une campanyes identitàries explicant cultura, gastronomia i tradicions. Afegeix també que cal afavorir la llengua catalana, «per compartir una visió del món específica, universal com la francofonia» (sic).

Oui au Pays Catalan proposa un dispositiu d'integració, finançat per les administracions locals, per mor d'impedir que els nouvinguts «siguin uns perpetuals turistes».

OPC es reivindica com l'alternativa als partits «del sistema, teleguiats per París» que han «enfonsat el territori, econòmicament i culturalment».

Es pot consultar la web d'OPC (web en francès) http://ouiaupayscatalan.com/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia