El PSC de Torrelles de Foix investiga si el govern local ha prevaricat i malversat fons públics

La meitat dels regidors de CiU han estat cobrant més d'un any «irregularment»

El 22 d'octubre de 2007, poc mesos després que CiU guanyés les eleccions municipals i governés al poble, dos dels seus regidors –la meitat del govern local–, la regidora Jazmina Ortiz i el regidor Jaume Morató, van abandonar el poble després d'iniciar una relació sentimental. L'alcalde Erasme Torrents va substituir els regidors per Josep Maria Bargués i Joaquim Valcárcel i van passar a cobrar el sou dels regidors tot i que no es va fer cap modificació del decret d'alcaldia de nomenaments. La situació va ser denunciada pel PSC i no va ser fins fa pocs mesos que hi va haver un informe del secretari que donava la raó a la demanda i el govern local feia un nou decret el 15 de setembre per restablir la situació. El dia 9 de novembre el govern va fer dos decrets en què reclamava que els regidors retornessin els diners percebuts durant el 2008, un 6.500 euros el regidor Bargués i uns 2.700 el regidor Valcárcel, que han acordat deixar de cobrar part de les seves assignacions públiques per pagar el deute. Aquest és un dels episodis que estudia el PSC «per veure si és constitutiu de malversació de fons públics», l'altre fa referència a l'aprovació del pressupost amb els vots del govern i el suport del grup mixt –amb un regidor– i ERC –amb dos regidors– que des que Torrents va deixar l'alcaldia tornen a formar part de la comissió de govern «amb sou». El PSC està estudiant si darrere del canvi d'actitud dels regidors d'ERC, Pere Civill i Pere Masdeu, en l'aprovació –hi van votar poc temps abans en contra– hi hauria el cobrament de 450 euros per fer les festes del barri on ells viuen. Actualment cap entitat del poble sense conveni cobra subvencions.

«No» als pressupostos

El cap del PSC de Torrelles de Foix, Antonio Villanueva, va explicar que el seu grup pensa presentar al·legacions a l'aprovació inicial de les ordenances i del pressupost perquè no troben justificat «que es demani a la població un increment del 25% de la taxa de la brossa i del 40% de la taxa del cementiri en uns temps tan difícils com aquests i hi hagi actituds que no conviden a mantenir l'estabilitat». El motiu que més critiquen els socialistes és el fet que en el pressupost s'hagi utilitzat una «argúcia» legal per tal que no es pugui reclamar els diners percebuts «irregularment» durant el 2009 pels regidors. Aquest punt fa referència a la frase on es justifica el cobrament de 200 euros als regidors com a membres del consistori «quan hauria de fer referència als membres del govern».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona