Política

generalitat

Puigdemont anul·la la seva presència en unes jornades a València per l'absència de Ximo Puig, Armengol i Lambán

L'acte es manté però no comptarà amb els presidents autonòmics per escenificar un front comú en infraestructures i finançament

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha cancel·lat la visita que tenia prevista per al proper 2 de març a València. Puigdemont participava a la cloenda de les jornades titulades 'L'Hora de les decisions' i organitzades per l'Institut d'Economia i Empresa Ignasi Vilallonga, i ho feia junt als presidents de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i del govern balear, Francina Armengol, mentre que el president de l'Aragó, Javier Lambán, inaugurava el fòrum. A més, diferents consellers i el vicepresident, Oriol Junqueras, formaven part del programa intervenint a diferents taules rodones amb responsables polítics dels executius valencià, català, balear i aragonès, fent així de la jornada un front comú de tots els governs pel finançament, les infraestructures i un millor tracte fiscal i social per part de l'Estat. Però el programa inicial anunciat per l'organització ha patit modificacions i els presidents aragonès, valencià i balear no participen, cosa que ha provocat que Puigdemont també cancel·li la seva presència a l'acte.

L'Institut Ignasi Vilallonga havia donat per fetes i confirmades la participació dels quatre presidents i de nombrosos consellers, donant així a l'esdeveniment un caràcter de jornada política al més alt nivell. Des de Catalunya, de fet, a més de Puigdemont, s'havia anunciat la intervenció del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que compartien taules rodones amb alts càrrecs i homòlegs d'àrea dels governs valencià i balear, sobretot.

El primer a caure formalment de la convocatòria va ser el president de l'Aragó, Javier Lambán, que va assegurar públicament que no participaria dies enrere. Poc després, el valencià Ximo Puig negava que la seva presència a l'acte estigués a l'agenda del president, i posteriorment va fer el mateix la balear Francina Armengol. És per això que Puigdemont també ha decidit cancel·lar la visita i excusar la seva presència a les jornades.

Fonts de presidència de la Generalitat Valenciana han explicat a l'ACN que si bé en un primer moment Puig havia estat inclòs al programa, des del govern valencià mai no s'havia confirmat oficialment la seva presència als organitzadors. Les mateixes fonts han remarcat però que les relacions amb la resta de l'Arc Mediterrani són prioritàries i que l'executiu estarà present en la jornada a través de consellers o alts càrrecs.

Al programa oficial es manté la presència valenciana del conseller d'Hisenda Vicent Soler, el d'Economia Rafael Climent, la d'Agricultura i Medi Ambient Elena Cebrián així com la consellera d'Habitatge María José Salvador. Des de Catalunya, de moment també confirma la seva presència el vicepresident i els dos consellers previstos, però des del Govern asseguren que si hi ha més baixes al fòrum, la seva participació es podria repensar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona