L'alcalde de Canovelles assumeix la presidència del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs

La Junta General del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, escollirà demà l'alcalde de Canovelles, Josep Orive, com a nou president de l'entitat. Josep Orive destaca com a objectius de la seva presidència: contribuir a la reducció de les emissions de CO2 i rebaixar la despesa energètica, aprofitant el biogàs generat en la digestió de fangs a les EDAR's per a la producció d'energia elèctrica i calorífica ; Incrementar les actuacions de restauració de l'espai fluvial, per millorar-ne les condicions ambientals i possibilitar el gaudi dels ciutadans i Implantar els tractaments terciaris i les xarxes de distribució que permetin la reutilització de les aigües residuals regenerades.

El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs es va constituir al febrer de 1988 amb l'aprovació, per part de vint-i-cinc Ajuntaments de la conca i de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, dels seus Estatuts i posterior publicació dels mateixos Entre d'altres, els seus Estatuts li assenyalen les següents finalitats i funcions:

Possibilitar la coordinació dels Ajuntaments i altres Organismes del Consorci. Aconseguir una economia creixent de recursos i una millor assignació d'aquests a través d'accions comunes. Col·laborar amb les autoritats competents en l'àmbit del sanejament, tant del Govern Central com de la Generalitat de Catalunya. Realitzar totes aquelles gestions, iniciatives i projectes que puguin ésser solucions als problemes de contaminació de la Conca i de l'aprofitament de les seves aigües. Conèixer l'estat actual dels abocaments i xarxes de sanejament de la Conca. Actuar com a òrgan d'execució de projectes i instal·lacions i realitzar les obres i accions corresponents, àdhuc els serveis de manteniment i gestió. Actuar, amb caràcter general, com a òrgan de representació dels ens del Consorci Torrent Sots del Bac (Figaró-Montmany).

És vocació del Consorci estendre el seu àmbit d'actuació a tot el territori de la Conca que, amb una superfície de 1038 km2 i una longitud total de lleres principals de 530 km, abasta part de les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelonès.

En l'actualitat integren el Consorci 53 ens, dels quals 50 són municipis, amb una població de l'ordre de 2.400.000 habitants, i els 3 restants són la Diputació de Barcelona, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

D'aqueixos 50 municipis, 39 han delegat al Consorci les seves funcions com a Administració actuant en matèria de sanejament, amb una població de l'ordre de 360.000 habitants i prop de 5.000 establiments industrials contaminadors-potencials implantats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona