Política

Procés sobiranista

Munté qüestiona la “credibilitat” dels comuns

La portaveu del govern els demana “coherència” amb posicions que havien mantingut anteriorment

La portaveu assegura que l’executiu aportarà “més informació” sobre el referèndum perquè el seu objectiu és “sumar el màxim de gent”

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, veu un problema de “credibilitat” en els comuns amb el seu posicionament de donar suport al referèndum de l’1-0 com a “mobilització” democràtica però sense considerar-lo un exercici del dret a l’autodeterminació.

“Jo em preguntaria per la credibilitat d’un moviment polític que en un moment donat manifesta que les coses es poden canviar i es poden transformar però es després es ratifica en què que res de tot això és pot fer”, ha incidit Munté durant la roda de premsa posterior al consell executiu d’aquest dimarts.

En aquest sentit, ha recordat que existeix una majoria de catalans que vol votar i ha preguntat als comuns “si és gaire coherent” dir a la ciutadania: “mobilitzeu-vos, que nosaltres també hi serem” però després no reconèixer el que decideixin les urnes.

“Crec que el problema és de credibilitat i el que demanaríem és una concreció per conèixer si arribat el moment del referèndum es mantindrà el posicionament demòcrata i valent de l’alcalde Trias o estarem davant un altre plantejament”, ha dit en al·lusió a Colau.

En qualsevol cas, ha assegurat que respondrà a les demandes de més garanties per part dels comuns i aportarà “més informació”. La portaveu ha reiterat que “la voluntat d’aplegar el màxim de gent possible al voltant del referèndum” continua sent l’“objectiu” de l’executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia