Política

VÍCTOR FALGUERA

ALCALDE D’ALBATÀRREC

“Tenim l’obligació d’escoltar tots els veïns”

“Volem preguntar la gent, i això ho entén tothom”

“Queixar-se que et demanen explicacions no té sentit, va amb el càrrec”

Des del 2013 és alcalde d’Albatàrrec (Segrià). Milita a Demòcrates de Catalunya i va muntar amb altres socis una assessoria de producció alimentària a la qual ara gairebé no es pot dedicar perquè té dedicació exclusiva a l’alcaldia. El seu discurs durant l’acte dels alcaldes de dissabte al Palau de la Generalitat va ser dels més aplaudits.

El tenia molt preparat?
Anant cap a Barcelona vaig pensar en les coses que seria apropiat de dir, i, com sempre passa en aquests casos [riu], arribat el moment vaig acabar improvisant. Com que era l’últim, vaig voler sortir també en defensa dels mitjans de comunicació, amenaçats, perquè ningú no ho havia dit. Per cert, felicitats a El Punt Avui per la modificació de l’anunci, m’ha semblat brillant! A la meva generació ens van explicar que en el franquisme el periodisme eludia la censura amb imaginació i molt humor. Doncs mira, ja hi tornem a ser.
Va parlar dels veïns del no. Com ho han rebut, ells?
Als pobles ens coneixem tots, de tota la vida, i els vincles personals són molt intensos. Fins i tot amb la gent de l’oposició, hi tinc vincles molt estrets. Jo m’he esforçat molt a explicar-los que només volem preguntar a la gent, i això crec que ho entén tothom. Diumenge, una padrina de 80 anys, molt contrària a la independència, m’ho va tornar a dir pel carrer: “Soc molt espanyola i la independència em sembla molt malament, però aniré a dir el que penso.” Si ella no posa el paperet, ningú no ho farà, i jo vull que ella i la resta també siguin escoltats. Tenim l’obligació d’escoltar sempre l’opinió de tothom, i d’això tracta el que farem l’1 d’octubre.
El PSC es queixa de pressions als alcaldes. Com ho veu?
Jo crec que queixar-se que els veïns et paren pel carrer no té cap sentit. Un representant no es pot queixar d’això. Quan et dediques a política municipal, has de saber que els veïns t’aturaran pel carrer, et trucaran a casa o a la feina, a qualsevol hora, vindran a l’alcaldia a queixar-se... Si no estàs preparat, no t’hi posis. I si la gent es queixa perquè has posat un fanal aquí o allà, imagini’s per un assumpta tan important com poder votar en un referèndum. A les ciutats o els pobles grans, la pressió dels mitjans de comunicació sobre els alcaldes és constant. Els petits potser no la tenim, però sí que tenim la personal, la del veí que et trobes al bar o a la feina. Sempre hem d’estar donant explicacions, i és el més normal.
Ja l’ha citat la fiscalia?
Esperava que la citació m’arribés avui [ahir per al lector], però encara no. Quan arribi, doncs hi aniré, amb el convenciment que no he fet res mal fet, ni tan sols des de punt de vista formal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona