Política

Torra: “Només serem independents si marxem junts i convençuts que la via pacífica però inaturable és la que toca emprendre”

El president de la Generalitat assegura que cal treballar “amb determinació però sempre estenent la mà al diàleg i la negociació”

El cap del govern inaugura el parc de l’U d’Octubre a Juneda

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat aquest dissabte que la independència només s’aconseguirà des de la “unitat” i el convenciment que la “via pacífica” però “inaturable” és la que toca emprendre.

El cap del govern ho ha dit aquest matí durant la inauguració del parc de l’U d’Octubre a Juneda (Garrigues). A tot just un mes per al primer aniversari del referèndum, Torra ha apostat per encarar una tardor que es presenta plena d’esdeveniments “amb unitat, fraternitat, diàleg i sobretot una defensa incansable dels nostres drets civils, socials i nacionals”. “Aquí és on hem de posar l’accent”, ha reblat.

Ha afegit que els catalans no “podem anar en contra de les nostres consciències i no podrem acceptar unes sentències de judicis injustos”, en al·lusió a la causa judicial oberta per l’1 d’octubre.

En aquest sentit, ha fet una crida a participar en la manifestació de la Diada de l’11 de Setembre, que ha definit com la “més important de les que hem de celebrar”, i convidat la ciutadania a “iniciar plegats una marxa pels drets civils, socials i nacionals”.

Torra ha defensat que per assolir la llibertat “hem de tenir tota la determinació del món, estar disposats a tots els sacrificis, però sempre estenent la mà al diàleg i a la negociació”. I és que segons ell, “no ho podem fer d’una altra manera: som catalans i al nostre ADN, als nostres valors hi ha la democràcia, la solidaritat, la pau li la fraternitat”.

“Només serem independents si marxem junts, units i solidàriament i fraternalment convençuts que la via pacífica però inaturable és la que ens toca emprendre ara”, ha sentenciat.

Torra ha augurat que els presos sortiran de les presons i els exiliats tornaran i que el poble de Catalunya serà “lliure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes