Política

La CUP reclama a JxCat que sigui més realista

Dia de campanya coral dels anticapitalistes, sense la cap de llista

La CUP va respondre ahir a l’anunci de JxCat “d’activar” la declaració unilateral d’independència del 2017 si l’independentisme obté la majoria assegurant que la plena sobirania no s’assolirà “només aixecant la DUI”. En una roda de premsa a Artesa de Lleida, el cap de llista de la candidatura per Lleida, Pau Juvillà, va remarcar que cal “molta més força” per donar un nou impuls al procés. Juvillà també va demanar un pla “concret, realista” i que es faci “amb molta més gent”. A més, Juvillà va defensar que és “prematur” parlar de nou govern, ja que cal parlar de “què es vol fer”.

Juvillà va assegurar que la CUP “sempre” serà al costat dels avenços nacionals i socials, però va recordar que s’ha de treballar no només al Parlament, sinó amb “tots els altres agents” perquè hi hagi “una força significativa” per impulsar iniciatives com ara la DUI. També, responent a JxCat, va indicar que encara és aviat per parlar d’un executiu de coalició independentista i va afegir-hi que caldrà parlar també de com assolir “objectius en l’àmbit social”.

La candidatura de la CUP i Guanyem va fer ahir una campanya coral, ja que en l’acte del matí, amb propostes per reforçar la pagesia, hi va participar Juvillà; en el de la tarda, sobre feminisme, entre d’altres, la cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, i en el debat de Ràdio Televisió Espanyola, Carles Riera. La militància de la CUP havia demanat que la campanya no se centrés en la persona de la cap de llista, Dolors Sabater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA