El PSC manté el suspens al govern del Segrià i ajorna la destitució dels consellers d'Esquerra

Els consellers comarcals d'Esquerra encara formen part del govern del Segrià. O, almenys, ningú no els ha comunicat el contrari. El president comarcal, Ricard Pons, havia anunciat ahir al vespre que aquest matí els trauria les competències de govern després que els republicans no hagin acomplert amb les condicions que el PSC els havia posat sobre la taula per mantenir el govern de coalició: una disculpa pública i la dimissió com a portaveu d'ERC del conseller Jaume Fernández, el qual va encendre la polèmica quan en el 6 de març va acusar els socialistes de «nepotisme» per la contractació com a agent d'igualtat del Segrià de la dona d'un conseller del PSC. Els republicans van decidir ahir que no sacrificarien el seu portaveu.

El president de la Federació d'ERC a les terres de Lleida, Àngel Vidal, considerava aquesta tarda que, després de no haver rebut cap notícia ni ell ni els membres d'ERC al Segrià per part dels seus socis al consell comarcal, continuen exercint plenament les seves funcions i confien a reconduir la situació amb els socialistes. «Suposo que es tractava d'un ultimàtum mediàtic, si realment ens haguessin destituït, el més lògic és que ens ho haguessin dit.»

El president del consell, Ricard Pons, no ha pogut ser localitzat durant tot el dia. Des de la seu de la federació del PSC a Lleida van assegurar que no en sabien res, de l'evolució de la crisi al Segrià, i remeten les demandes d'informació sobre el cas president del consell, el qual guarda silenci. A la web del consell continua apareixent l'organigrama amb els membres d'Esquerra al govern. L'ultimàtum anunciat per Pons, doncs, ha quedat «congelat» en espera que el PSC anunciï la seva decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
POLICIAL

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona