El president del consell del Segrià, del PSC, expulsa del govern els consellers d'ERC

El president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons (PSC), ha complert finalment la seva amenaça i avui signa el decret d'expulsió dels consellers d'Esquerra que fins ara formaven govern amb els socialistes. Pons havia donat temps fins divendres passat perquè els republicans canviessin de portaveu al consell. L'actual portaveu, Jaume Fernández, va acusar de «nepotisme» als socialistes per la contractació, des de la Diputació de Lleida, on també governa Esquerra, de la dona d'un conseller comarcal socialista com a agent d'igualtat per al Segrià. Durant tot aquest temps els representants comarcals del PSC i ERC han mantingut una escalada de declaracions que divendres va finalitzar sense que ERC sacrifiqués el seu portaveu. Pons va esperar a ahir dilluns, quan es va fer una última reunió entre les parts, per prendre la decisió d'expulsar els republicans del govern. Al vespre, Pons i el grup comarcal del PSC van emetre un comunicat on anunciava l'expulsió dels consellers republicans, que es fa efectiva avui, i l'inici d'una nova etapa de govern en minoria.

El PSC és el principal grup al consell i té 14 dels 33 consellers del ple comarcal. Ni CiU amb ERC ni CiU amb el PP sumen prou com per construir una majoria alternativa, de manera que els socialistes tenen el camí obert per completar el mandat en minoria.

El trencament del pacte al Consell Comarcal del Segrià és la crisi més greu entre PSC i ERC a Lleida des que arran les municipals del 2007 les dos formacions van formar govern junts a la majoria de consells de la demarcació i a la Diputació de Lleida. Des de llavors, les friccions locals havien provocat trencaments a Mollerussa, on els socialistes han passat a govern també en solitari, i a Alfarràs, on la crisi va acabar en moció de censura i en el pas de l'alcaldia a mans de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona