Política

L’ONU adverteix Rússia que no pot guanyar la guerra a Ucraïna i ha de negociar

António Guterres augura que “tard o d’hora” caldrà passar del camp de batalla a la mesa de pau

El secretari general de les Nacions Unides apunta que hi ha “progrés diplomàtic” en algunes qüestions “clau” del conflicte

El secretari general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), António Guterres, ha advertit Rússia que no podrà aconseguir el control de tota Ucraïna i ha instat el Kremlin a aturar els atacs i negociar la pau.

“Aquesta guerra no es pot guanyar. Abans o després, haurà de moure’s del camp de batalla a la mesa de pau. Això és inevitable”, ha augurat el dirigent de l’ONU aquest dimarts en declaracions als mitjans.

Guterres ha apuntat que hi ha “progrés diplomàtic” que ja es veu en qüestions “clau” del conflicte  i que “no s’ha de perdre l’esperança”. Segons ell, sobre la taula de negociacions hi ha material “suficient” com perquè els atacs s’aturin ja.

En aquest sentit, ha denunciat que els ucraïnesos viuen un “infern” i ha cridat l’atenció sobre els “bombardejos sistemàtics que terroritzen els civils”; els atacs contra hospitals, escoles, habitatges i refugis, i com tot aquesta campanya s’intensifica cada dia que passa.

“Fa més de dos setmanes que Mariúpol està assetjada per l’Exèrcit rus i bombardejada sense treva. Per a què? Fins i tot si Maripúol cau, Ucraïna no es pot conquerir ciutat a ciutat, carrer a carrer, casa a casa. L’únic resultat de tot això és més patiment, més destrucció i més horror, ha plantejat.

El polític portuguès, que no ha acceptat més preguntes, s’ha mostrat avui molt contundent en les seves crítiques a Rússia, amb les declaracions més dures d’ençà que va arrencar el convlicte. Guterres s’ha referit a l’operació militar de Moscou com una “invasió massiva” d’un territori sobirà en violació de la Carta de les Nacions Unides.

“Continuar la guerra a Ucraïna és moralment inacceptable, políticament indefensable i un sense sentit militarment”, ha subratllat. “És l’hora d’acabar amb aquesta guerra absurda”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona