Política

Ucraïna assegura que conté l’ofensiva russa

La intel·ligència britànica informa que l’avenç de Rússia a Mariúpol es manté frenat pel sud, malgrat el setge que viu la ciutat portuària des del 24 de febrer

Rússia afirma haver pres el control de nou poblacions a l’est del país

Dia 27 de la invasió russa a Ucraïna amb les posicions russes aparentment estancades, mentre el govern ucraïnès destaca que el seu exèrcit està aconseguint frenar l’ofensiva russa, condicionada per la falta d’aliments i combustible. En l’informe del govern ucraïnès es destaca que s’han detectat “més accions d’avions enemics les últimes 24 hores”, i destaca actes de desobediència civil perquè “una gran part de la població no dona suport a la política dels ocupants i no té desitjos d’agafar les armes”.

Per la seva banda, Rússia ha assegurat aquest dimarts que les forces prorusses del Donbass, amb el suport de les tropes russes, han pres el control de nou localitats a l’est d’Ucraïna. El portaveu del ministeri de Defensa de Rússia, Ígor Konaixénkov, ha afirmat en el primer informe militar matinal que les forces armades russes han avançat diversos quilòmetres en zones de Donesk i Lugansk.

Les tropes ucraïneses continuen “repel·lint” els intents de Rússia per ocupar el sud de la ciutat a Mariúpol, que viu un setge des de l’inici de la invasió russa, el 24 de febrer. Així ho afirma el comunicat d’intel·ligència militar publicat pel Ministeri de Defensa del Regne Unit.

“Malgrat els intensos combats, les forces ucraïneses continuen repel·lent els intents russos d’ocupar el sud de la ciutat de Mariúpol”, explica l’informe penjat a Twitter per la intel·ligència britànica. També indica que “les forces russes d’altres llocs d’Ucraïna han suportat un altre dia de progressos limitats amb la majoria de les seves forces estancades”. “Diverses ciutats ucraïneses segueixen patint intensos bombardejos russos aeris i atacs amb artilleria”, assenyala l’informe, al mateix temps que recorda que, segons xifres difoses per l’ONU, hi ha “més de 10 milions de persones que estan desplaçades internament com a resultat de la invasió russa”.

De fet, Ucraïna ha acusat Rússia de genocidi a Mariúpol a través el ministre de Defensa ucraïnès, Oleksii Reznikov , després de reunir-se aquest dilluns amb el seu homòleg britànic a Londres. “Des de fa tres setmanes 400.000 ciutadans s’han vist encerclats sense aigua, aliments i gairebé sense connexions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona