Política

El sector crític amb la cúpula de C's té esperança en el consell general de dissabte

El coordinador de la federació de C's a Andalusia Occidental, Mario Acosta, parla d'"obscurantisme" en la direcció

El coordinador dimissionari de la federació andalusa de Ciutadans, Mario Acosta, ha tornat a denunciar les "lluites de poder" en la cúpula del partit i ha assegurat que, "tot i que ahir es van dir foteses" sobre la dimissió d'Antonio Robles, "nosaltres diem la veritat i, si no, que mirin les actes". Amb tot, ha explicat que els militants crítics amb el procés de confecció de les llistes "esperen el consell general" d'aquest dissabte per reconduir la situació.

Per la seva banda, el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha negat que el seu partit passi cap crisi arran de la possible intenció del secretari general de la formació, Antonio Robles, de dimitir en el pròxim congrés de juny, encara que admet "dificultats" en un inici de campanya "dur".

Rivera ha informat que després de les eleccions obrirà un expedient sancionador a Mario Acosta.

Acosta va declarar ahir dimecres que hi ha un "gran malestar per les tensions que han anat sorgint" durant el procés de confecció de les llistes electorals, i que a Ciutadans "s'han infiltrat mafiosos, polítics corruptes i gent procedent d'altres formacions que ni comparteixen ni respecten els principis que van donar vida" al partit.

Rivera ha aclarit que tots els membres de l'executiva han posat a disposició del partit els seus respectius càrrecs i ha explicat que, segons els estatuts, ara ostenten les seves responsabilitats en funcions fins que se celebri el congrés de Ciutadans a finals de juny.

També ha negat un suposat distanciament dels intel·lectuals promotors amb el partit, i ha indicat que aquests estan participant en la campanya electoral, i que el partit està iniciant els tràmits per crear una fundació en què hi seran presents tots els intel·lectuals que en el seu moment van promoure la creació de Ciutadans.

Moció de censura
El secretari general de Ciutadans (C's), Antonio Robles, ha explicat que s'està plantejant la possibilitat de deixar el seu càrrec en el partit "per raons personals" després de les pròximes eleccions municipals, el 27 de maig, arran d'haver sortejat recentment una moció de censura interna en contra seu.

Robles, que també és diputat al Parlament, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat pel president de Ciutadans, Albert Rivera, per "desmentir" que hagi dimitit ja com a secretari general del partit per divergències a la cúpula.

En aquest sentit, Robles ha afirmat que "en principi no estava contemplat" que deixés el càrrec de secretari general després dels comicis del 27 de maig, "però com que tenim el congrés del partit al juny, m'he plantejat la possibilitat de deixar-ho".

El coordinador de la federació de C's a Andalusia Occidental, Mario Acosta, ha parlat a Europa Press de "greu crisi interna" per una "lluita de poder" entre Rivera i Robles.

En declaracions a Europa Press, el coordinador de la federació de C's a Andalusia Occidental, Mario Acosta (que també ha anunciat la seva dimissió) ha explicat que les dimissions han estat diverses des del Consell General del partit, celebrat el 5 de maig, on es van destapar algunes "irregularitats" en l'actuació del comitè executiu a l'hora de confeccionar les llistes de cara als comicis.

Aquestes irregularitats han donat peu a la redacció d'un Manifest per la Dignitat que reclama la retirada de totes les candidatures que s'han proclamat sense tenir en compte els estatuts i les directrius del partit, que especifiquen que "no es pot integrar en les llistes persones que provinguin d'altres partits sense que hagi transcorregut un temps prudencial" que n'acrediti la total desvinculació.

Les candidatures conflictives són les de Cerdanyola del Vallès, Vidreres i Platja d'Aro. Segons Acosta, l'aprovació de les llistes corresponents va ser possible mitjançant un "protocol alternatiu" de confecció de les llistes que flexibilitza els requisits imposats pel comitè general de C's, màxim òrgan del partit, que en tenir-ne coneixement va derogar i suspendre les tres llistes de candidats. Amb tot, segons Europa Press, el comitè executiu de C's no va fer cas de la decisió del comitè general.

Lluites de poder
Les "lluites de palau pel poder" en la cúpula del partit, en paraules d'Acosta, protagonitzades per Albert Rivera i Antonio Robles han generat un "obscurantisme" en l'actuació de la direcció del partit que alhora ha provocat un "abandonament progressiu" dels militants i la dimissió de diversos membres. Segons Acosta, les disputes entre Rivera i Robles no són "ideològiques" sinó "de poder".

També han dimitit Julio Villacorta, el director de la campanya electoral municipal de C's, Albert Roig, president del comitè general del partit; el coordinador de la federació de Madrid, Juan Francisco de la Torre, i el secretari d'organització del partit, Miguel Salmerón, sempre segons les declaracions d'Acosta.

Els impulsors del Manifest per la Dignitat han denunciat una "seriosa crisis interna" per l'existència "de dos corrents encapçalades pel president del partit, Albert Rivera, i pel secretari general Antonio Robles". Acosta ha criticat l'"enorme concentració de poder" en mans de Rivera, que és president del grup parlamentari, president del comitè executiu i que exerceix altres funcions internes que "abans desenvolupava Robles".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona