Política

Duran i Lleida diu que en pròximes eleccions Catalunya "ha de dir prou"

"Mai Catalunya havia estat tan mal defensada com ara; mai Catalunya havia tingut tan poc prestigi com ara"

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit avui que "Catalunya ha de dir prou" en les pròximes eleccions generals, i ha demanat la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i del conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, pel caos de Rodalies.
El número u de la llista de CiU en les pròximes eleccions generals ha afirmat que els catalans han de dir "prou" a l'actual situació política "d'una manera democràtica, participant, anant a les urnes i donant força" a aquells que "donen la cara" a Catalunya. Ha fet, fins i tot, un "crida a l'elector socialista".

Duran i Lleida ha assenyalat que en els pròxims comicis no només es decidirà "qui s'escollirà a Madrid per defensar el que avui no es defensa en nom de Catalunya", sinó que "en funció del que passi" començaran a canviar políticament les coses".

"Mai Catalunya havia estat tan mal defensada com ara; mai Catalunya havia tingut tan poc prestigi com ara, i mai Catalunya havia tingut necessitat que algú la defensés des de les institucions de Catalunya, però també des de Madrid", ha subratllat el líder nacionalista.

Per a Duran i Lleida, els socialistes "són uns vots submisos al PSOE", el Partit Popular "es queixa que ens donen massa inversió" i ERC ha "malbaratat l'oportunitat que li han donat les urnes".

Segons el líder de CiU, "els únics" que poden defensar Catalunya "som nosaltres".

Duran i Lleida, d'una altra banda, ha demanat la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez; del secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, i del conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, pel cas de Rodalies de Renfe i les contínues incidències per les obres de l'AVE.

En aquest sentit, ha indicat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president català, José Montilla, "han d'agafar les regnes de l'assumpte i implicar-se a fons", ja que "és evident que la gent que tenen per sota estan totalment incapacitats" i l'assumpte és ja d'una "emergència nacional".

Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions en el marc de les Jornades Municipals organitzades per CDC que se celebren a Seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona