Política

Tres faccions de Ciutadans en pugna per l'executiva

El partit celebra el seu segon congrés els dies 30 de juny i 1 de juliol

Ciutadans - Partido de la Ciudadanía, organització que compta amb tres diputats al Parlament de Catalunya i i que va registrar uns fluixos resultats a les municipals de diumenge passat, celebra els dies 30 de juny i 1 de juliol el seu segon congrés, en el qual es renovaran els òrgans de direcció. Doncs bé: tres faccions del partit ja han iniciat la pugna per fer-se amb el control de l'organització i copar com més llocs millor en la futura executiva de 15 membres, segons informa l'agència Efe.

Un sector és el del president de Ciutadans, Albert Rivera, qui espera consolidar les seves posicions malgrat haver quedat una mica tocat després del fracàs de les municipals de la candidata per Barcelona, Esperanza García, persona de la seva confiança, o de l'alcaldable per Cerdanyola, Maria Valle, que tampoc no ha aconseguit representació al municipi on Ciutadans va obtenir els seus millors resultats en les eleccions al Parlament.

Un altre sector és el del secretari general, Antonio Robles, que també lluitarà per fer valdre les seves posicions al congrés. Robles, promotor del partit Iniciativa No Nacionalista, que es va acabar integrant en C's, i el secretari d'organització, l'exsocialista Miguel Salmerón, lideren el sector més alineat amb les posicions de centreesquerra. La presència de Robles al congrès del partit significa que l'actual secretari general de C's s'ha desdit de la seva intenció inicial de dimitir passades les eleccions municipals.

El tercer corrent que intentarà fer-se un lloc a l'executiva està integrat per liberals, contraris a encasellar el partit estrictament en l'esquerra. Hi compten amb una presència significativa en el consell general de Ciutadans, màxim òrgan entre congresos. Les seves propostes tenen cabuda en l'associació Ciutadans de Catalunya, que agrupa els intel·lectuals que donen suport, extern, al projecte polític.

Durant la campanya electoral es va obrir una crisi al sorgir grups crítics en determinades agrupacions de Ciutadans, com les de Cerdanyola, Sevilla i Madrid, les denúncies dels quals contra la direcció van provocar l'obertura d'expedients disciplinaris.

Avui mateix, el sector crític de Cerdanyola ha presentat un manifestat de solidaritat amb els dos afiliats locals expedientats, i es repta la direcció del partit a castigar també els 25 signants.

Els sectors pròxims a Rivera volen que en el congrés que comença el dia 30 es voti amb llistes tancades, mentre que els altres dos sectors les voldrien obertes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona