Política

La cúpula d'ERC avala la decisió de Portabella

Des del PSC, respecten la decisió però asseguren que deixen la porta oberta a les negociacions fins a l'últim moment

La cúpula d'Esquerra Republicana ha manifestat avui el ple suport a la decisió de Jordi Portabella de passar, de moment, a l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona i no reeditar el tripartit.

Així la portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha confirmat que "la direcció republicana avala la decisió" de Portabella i ha assegurat que hi ha "ple consens" al respecte entre els màxims dirigents del partit i la Federació de Barcelona.

Després que Portabella ja rebés dimecres el suport del president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i del secretari general, Joan Puigcercós, aquest matí s'ha reunit la Permanent Nacional del partit en el Parlament de Catalunya per "posar en comú els pactes" que s'estan fent arreu de Catalunya i confirmar la decisió de Portabella.

Llansana ha assegurat que hi ha hagut "unanimitat i consens" en l'òrgan directiu del partit sobre la determinació de trencar el tripartit municipal a Barcelona. També ha explicat que Portabella ha explicat a la reunió els contactes que ha mantingut amb els diferents partits.

L'opinió del PSC
Per la seva banda, el primer secretari del PSC a Barcelona, Joan Ferran, ha avançat avui que, fins al 16 de juny, quan es constitueixi l'Ajuntament de Barcelona, el PSC insistirà a buscar que ERC mantingui el tripartit municipal, encara que assumeixen que poden governar amb suports externs puntuals de CiU i d'ERC.

"Confiem que ERC tingui una línia de continuïtat en el que ha estat la seva relació amb l'anterior equip de govern, des de dins o des de fora. Apel·lem a aquesta coherència i als fruits de molts anys de col·laboració política intensa", ha dit Ferran, el partit del qual ha començat a pair que governarà en minoria la ciutat.

"El millor per a ERC i per a la ciutat seria continuar en el govern, però respectem la seva anàlisi. Si creuen que això els afavoreix, no tenim res a objectar", ha sentenciat Ferran. Amb tot, ha dit: "No defallirem fins a l'últim dia. La porta estarà oberta al diàleg amb qui faci falta d'ERC i amb Portabella en concret".

"Si es confirmés la posició d'ERC d'estar al marge del govern", ha comentat Ferran, pot haver-hi "acords puntuals" amb ERC, ja que aquesta formació, "encara que sigui per projecció del passat, ha de ser positiva per acceptar moltes de les coses que es puguin plantejar de l'equip de govern", ha opinat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.