Política

Portabella considera que el PSC "no ha tingut delicadesa" amb els seus socis

Portabella no va aclarir quin serà el sentit del vot d'ERC el dia de l'elecció del nou alcalde de la ciutat

El regidor electe d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, considera que els socialistes catalans "no han tingut delicadesa" suficient amb els seus socis a l'ajuntament, "fet que no afavoreix la concòrdia" entre els grups que fins avui han format el tripartit municipal.

En declaracions al programa 'La nit al dia' de Televisió de Catalunya, Portabella va assegurar que "es pot fer un major servei des de l'oposició que estant en el govern". En el cas que finalment ERC, PSC i ICV-EUIA arribin a un acord per formar govern, Portabella es va comprometre a acudir personalment a 'La nit al dia' a explicar per què ha decidit canviar la seva posició.

El dirigent republicà va explicar que la decisió de no participar en el tripartit la va començar a prendre "en la nit electoral", tot i que després la va ratificar després de "parlar amb el grup municipal d'ERC a Barcelona, la federació, el secretari general i el president del partit". En aquest sentit, Portabella va recordar que, segons la seva opinió, cal "fer una profunda reflexió" després que ERC "hagi perdut percentatge de vots i un regidor" a les eleccions municipals de diumenge.

Portabella va afegir que és "radicalment fals" que militants i dirigents de la seva formació li hagin demanat la seva dimissió a Barcelona, i va afegir que "he rebut peticions de continuar en la política".

Rebuig a un pacte amb CiU i el PP

Després de ser preguntat sobre la possibilitat que ERC arribi a un acord amb el PP i CiU perquè el nacionalista Xavier Trias sigui elegit com nou alcalde de Barcelona, Portabella va rebutjar aquesta possibilitat. "No farem tonteries, no votarem amb el PP", perquè ERC i els populars proposen "models allunyats". Això sí va precisar que "en algun municipi es pot donar l'estranyíssima particularitat d'arribar a un acord" per formar govern entre republicans i PP.

Portabella no va aclarir quin serà el sentit del vot d'ERC el dia de l'elecció del nou alcalde de la ciutat. "No tenim decidit què farem, si votarem en blanc, a nosaltres mateixos o a Hereu", va assegurar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen més de 90 morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona