Política

El Japó diu l’últim adéu a Abe

Milers de persones es congreguen en el funeral de l’exministre assassinat divendres passat

El funeral de l’exprimer ministre nipó Shinzo Abe s’ha celebrat aquest dimarts al temple budista de Zojoji a Tòquio, en una cerimònia de caràcter privat per a familiars del polític, però amb motiu de la qual s’han concentrat nombrosos ciutadans per presentar els seus respectes.

La cerimònia pel ritu budista ha començat en aquest conegut temple de la capital nipona, un recinte que va romandre tancat al públic majoritàriament, excepte una àrea on es permetia als visitants acudir-hi per presentar ofrenes florals davant d’un retrat d’Abe.

Al funeral hi han assistit de membres de la família i figures polítiques properes al líder, entre elles l’actual primer ministre nipó, Fumi Kishida, o Toshimitsu Motegi, el secretari general de la seva formació, el Partit Liberal Democràtic (PLD).

Al voltant del temple, protegit per un ampli dispositiu de seguretat, s’han tornat a congregar avui nombroses persones, després que la vigília també acudissin molts ciutadans a retre homenatge a Abe a la vetlla celebrada al mateix Zojoji. A les voreres de l’exterior del temple també s’hi han reunit centenars de persones per veure passar el cotxe fúnebre amb les restes mortals d’Abe de camí al crematori. A la part frontal hi anava Akie, vídua d’Abe, amb una tauleta de fusta inscrita amb el nom pòstum lliurat al difunt. El matrimoni Abe no tenia fills.

El vehicle ha recorregut diversos punts emblemàtics de la política a la ciutat, entre ells el Kantei, la residència i l’oficina oficial del primer ministre japonès, a l’entrada dels quals es van concentrar membres del gabinet, entre ells el primer ministre Kishida. El cotxe fúnebre també ha passat per davant de la Diera, el parlament nacional, on ha estat rebut pels membres de les dues Cambres, així com per la seu del seu partit, el governant PLD.A aquest acte, també de caràcter privat, hi van assistir unes 2.500 persones, entre les quals figures destacades de la política i el sector privat japonès, així com mandataris estrangers de diversos països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres