Política

itàlia

Meloni avisa Berlusconi i Salvini que el més votat serà cap de govern

La líder dels ultres Germans d’Itàlia (FdI) és la màxima favorita per a guanyar les eleccions generals que se celebraran a Itàlia el pròxim 25 de setembre

Giorgia Meloni, líder dels ultres Germans d’Itàlia (FdI) i màxima favorita per a guanyar les eleccions generals que se celebraran a Itàlia el pròxim 25 de setembre, ha advertit aquest dilluns als seus socis de la dreta, l’ultradretà Matteo Salvini i el conservador Silvio Berlusconi, que el més votat haurà de ser el cap del govern.

“Si no fóssim capaços de posar-nos d’acord, no tindria sentit entrar junts al govern. Confio que vulguem confirmar, també per raons de temps, normes que sempre han funcionat en el centredreta, que sempre hem respectat i que no és clar per què haurien de canviar avui”, ha assegurat Meloni.

El seu partit lidera les enquestes d’intenció de vot dels comicis avançats després de la dimissió del primer ministre, Mario Draghi, a mitjan mes després de perdre el suport del Moviment 5 Estrelles (M5S), després de setmanes de desavinences per diversos motius, com un decret contra la inflació i els recels de la formació populista a continuar armant a la resistència ucraïnesa.

A més, Dhaghi va fracassar dies després en el seu intent parlamentari de recosir la seva “coalició nacional” i tornar a sumar a tots els partits per a culminar la legislatura, ja que va assistir a l’abandó d’altres dos socis importants, la ultradretana Lliga, de Matteo Salvini, i la centroderechista Forza Itàlia, de Silvio Berlusconi, mentre que Meloni mai es va integrar en la mateixa i va quedar com l’única oposició a l’executiu.

Segons els últims sondejos, FdI i Meloni comptarien amb prop del 23% dels vots, menys d’un punt per davant del progressista Partit Demòcrata d’Enrico Letta i la Lliga de Salvini (14%), mentre que la formació de Berlusconi, que està perdent diversos dels seus dirigents més destacats després de no donar suport al govern de Draghi, se situaria al voltant del 8%.

Poc després que es coneguessin les declaracions de Meloni en una entrevista per a l’informatiu de màxima audiència del Canal 5, el text del qual va ser avançat als mitjans, Salvini es va mostrar d’acord amb la líder del FdI.

“Deixem les disputes i les divisions per a l’esquerra: pel que respecta a nosaltres, estem disposats a parlar amb els nostres aliats sobre el programa de govern, començant pels impostos, el treball, la immigració i el medi ambient. Qui tingui un vot més tindrà l’honor i la càrrega d’indicar el primer ministre”, va dir el líder de la Lliga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió