Política

El primer tinent d'alcalde de BCN creu que el relleu de Mayol dóna estabilitat al govern

ZONA METROPOLITANA

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, ha explicat que el relleu de Ricard Gomà per Imma Mayol com a president del grup municipal d'ICV-EUiA al consistori "és positiu" ja que "ajuda a l'estabilitat del govern" i "reedita un compromís tal com està actualment, sense proposar cap alteració" sobretot en el programa del bipartit. Martí ha explicat que coneixien la decisió d'intercanviar funcions d'ICV-EUiA des de fa unes setmanes, i que d'aquesta forma "se soluciona una incògnita" fins a les pròximes eleccions.
Per a Carles Martí aquest relleu no altera les tasques de l'equip de govern sinó que "reforça el compromís" d'IC-V, amb el programa que està desenvolupant conjuntament amb el PSC i que "tirem endavant amb plena satisfacció de les dues parts".

El tinent d'alcalde, i portaveu socialista al ple municipal ha explicat que la decisió d'IC-V és una aposta de cara al futur, i que el canvi no influirà en les converses mantingudes perquè ERC torni a l'equip de govern municipal, ja que la presència de Gomà només "és una apostar de lideratge pel futur".

Hereu proposa a Portabella entrar al govern
Sobre la possibilitat de reeditar el tripartit al govern municipal, amb la presència d'ERC, Carles Martí ha explicat que després de les eleccions generals, en una trucada telefònica, l'alcalde Jordi Hereu ha tornat a proposar al líder republicà Jordi Portabella la seva entrada, ja que "han passat les eleccions que genera unes expectatives". Martí ha assegurat que mantenen la porta oberta als republicans, tal com van fer al juliol i després de Nadal, i que les opcions "continuen igual" com fa un o dos mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona
estats units

El Suprem autoritza avortaments en cas d’emergència a Idaho

barcelona