Política

Imma Mayol cedirà al maig el liderat d'ICV a l'Ajuntament a Ricard Gomà

Relleu

El bipartit de l'Ajuntament de Barcelona també esperava el 9-M per afrontar canvis abans del primer any de mandat. Però si la crisi a ERC complica encara més el retorn de Portabella al govern municipal i ajorna el "caixa o faixa" que li reclama l'alcalde Hereu, a Iniciativa es podrien desfermar els esdeveniments amb l'avançament del relleu de la presidenta del grup i segona tinent d'alcalde, Imma Mayol.
La prevista cessió del liderat a Ricard Gomà, cinquè tinent d'alcalde i portaveu, podria avançar-se més del previst i fer-se aquesta primavera. Els estatuts d'ICV fixen que els caps de llista municipals no poden repetir un tercer mandat. Mayol havia de cedir el testimoni a Gomà al llarg d'aquest mandat, fet que s'avançaria, segons asseguraven fonts ecosocialistes, després d'una reunió de la federació barcelonina. El relleu oficial es faria durant el ple del mes de maig.

Retirada
La dirigent ecosocialista, en una roda de premsa celebrada aquest migdia per parlar del relleu al grup municipal, ha anunciat que es retirarà "de la política activa" al final del mandat.

Mayol i Gomà han negat que aquests canvis en l'organigrama intern del seu partit, estiguin relacionats amb els mals resultats obtinguts per ICV-EUiA a les eleccions generals, que els ha portat a perdre un dels seus dos diputats al Congrés, ni tampoc amb els dels últims comicis municipals, quan van passar de cinc a quatre regidors a l'ajuntament de la capital catalana.

Mayol també ha negat que s'estigui negociant amb Jordi Portabella perquè ERC entri al govern municipal, tot i que sí que ha apostat per reeditar el tripartit en un futur.

Relleu meditat
Mayol ha assegurat que es tracta d'un relleu "meditat i tranquil" que permetrà donar a conèixer públicament Gomà, de qui n'ha destacat el perfil dialogant per fer-se càrrec del lideratge municipal d'ICV, a la vegada que ha recalcat que aquesta formació garanteix sempre l'estabilitat del govern municipal, que formen amb el PSC.

De la seva banda, Gomà ha assenyalat: "estem convençuts del que fem però no perquè toqui fer-ho, sinó perquè és el millor que podem per al futur i present del nostre projecte".

Mayol passarà a ocupar la cinquena tinença d'alcaldia i Gomà, la segona. Mayol, però, sí que es mantindrà al capdavant de la cartera de Medi Ambient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.