Política

Desobediència Civil recordarà l’1-O a Girona

El 30 de setembre hi faran accions prèvies a la concentració de l’endemà a Barcelona

Desobediència Civil, després d’haver aconseguit l’adhesió de veïns als alliberaments de Bàscara, Amer, Sant Esteve de Palautordera i Folgueroles, traslladarà la seva acció a Girona el dia abans del cinquè aniversari del referèndum de l’1-O. L’entitat, que reivindica aprendre d’aquella lliçó democràtica i la resposta de repressió allà on van actuar les forces de seguretat estatals, han fet una crida a l’alliberament de la capital Gironina, amb diversos actes convocats durant la tarda i el vespre del divendres 30 de setembre a la ciutat.

Fonts de l’organització avancen que volen que esdevingui un “homenatge a totes aquelles persones que van dormir i defensar les escoles” els dies previs a la votació i començaran la convocatòria amb una roda de premsa a la plaça 1 d’Octubre de Girona a la tarda, per anunciar l’estratègia de l’alliberament, amb suport de Debat Constituent, Catalans per la Independència, l’ANC, Acció no Violenta i Represaliades.

En la programació inicial, també preveuen, aquella mateixa tarda, un projecció del darrer concert de Lluís Llach al Palau Sant Jordi, amb la presentació del mateix cantautor, a més d’un Cineforum en què es projectarà el documental 21 fortaleses, amb imatges i testimonis de la jornada de l’1 d’octubre de 2017 a la ciutat de Girona. Per cloure la festa i recaptar suports i fons, anuncien un concert en pro de les represaliades que des del capvespre s’allargarà fins a les dues de la matinada, de manera que no interfereixin en l’assistència a la manifestació barcelonina de l’endemà. L’entitat promou “l’empoderament popular”, encara que “simbòlic”, com a “eina per tornar als carrers i empènyer des dels municipis” per a la ratificació de la declaració d’independència al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona