Política

Junts no trenca el Govern i consultarà els militants

El secretari general de Junts explica que espera tenir les “concrecions” que van demanar al president Aragonès

Seran les bases que el 6 i 7 d’octubre decidiran si Junts marxa del Govern

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha explicat que el seu partit es dona més temps per decidir si marxa o no del Govern i que serà la militància qui en tot cas ho decidirà en una consulta que es farà la setmana vinent, el 6 i 7 d’octubre. Turull ha assegurat que confia que abans de diumenge es pugui arribar a un acord amb el president Pere Aragonès tenir les “concrecions i garanties” que des de Junts es reclamen a ERC per donar compliment a l’acord de Govern. “Esperem que s’imposi el sentit de transcendència per complir i avançar en aquest línia”, ha dit Turull que ha afegit que la voluntat és “pensar amb la gent i les institucions”.

Per la seva part la presidenta de Junts, Laura Borràs ha afegit que a partir de dilluns que es tornarà a reunir l’executiva de Junts, com ha fet pràcticament durant tot el dia d’avui , per decidir la pregunta interna que volen fer a la militància la setmana vinent. També confien que es puguin portar a terme les negociacions per concretar els aspectes “troncals” de l’acord de Govern que per Junts passa per la unitat estratègica de totes forces independentistes, avançar en la taula de negociació de l’amnistia d’autodeterminació i la coordinació de tots els temes que es porten a Madrid.

Durant la roda de premsa, Borràs ha subratllat que, fins que no es produeixi el resultat de la consulta, no hi haurà per part de Junts “cap altra proposta” per ocupar el lloc de la Vicepresidència ni de Polítiques Digitals i Territori. “No proposarem cap altra persona”, ha subratllat.

Els membres que han assistit avui a la reunió, com ha destacat el secretari general de Junts, han donat un suport unànime al vicepresident Jordi Puigneró, rellevat ahir pel president de la Generalitat.

El secretari general de JxCat ha reconegut que no han tingut encara “cap tipus de contacte” amb el president i que se li comunicaran aquestes condicions “en les properes hores”. Així i tot, Turull ha indicat que aquesta negociació exprés no és un “ultimàtum” i que les bases tindran “absoluta llibertat de vot” en la consulta.

Aragonès no veu novetats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no veu novetats en la decisió de Junts, que es dona més marge per negociar i preguntar a la militància si ha de marxar o no del Govern. Segons fonts de la Presidència, el cap de l’executiu demana a Junts que respongui clarament si vol ser govern o oposició després que no hagi parlat en la roda de premsa sobre la qüestió de confiança que li va plantejar dimecres al debat de política general. , Aragonès no concreta si veu marge per negociar amb els encara socis d’executiu fins diumenge, a l’espera de conèixer la proposta del partit que lideren Laura Borràs i Jordi Turull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES